GÜNDEM

Cem Küçük: Euronews FETÖ ağzıyla haber yapıyor

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü köşesinde 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin 4’ncü yıl dönümünde, bir iki medyanın dışında bütün medyanın 15 Temmuz’u kutlayıp, FETÖ’yü kınadığını ancak Euronews'in, 15 temmuz günü “Ahıra götürülen teğmen 15 Temmuz’u anlattı: Gece eğitime çağrıldık, sabah darbeci olduk.” başlıklı haberini örnek gösterip FETÖ iltisaklı biri dışında kimsenin bu haberi yazamayacağını belirtti. 

Cem Küçük: Euronews FETÖ ağzıyla haber yapıyor

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, bugün kaleme aldığı yazısında 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatıp, hala FETÖ ağzıyla haber yapılıp servis edilmesinin dikkat edilmesi gereken önemli bir konu olduğunun altını çizdi.

Euronews'te yayınlanan 'Ahıra götürülen teğmen 15 Temmuz’u anlattı: Gece eğitime çağrıldık, sabah darbeci olduk.' başlıklı haberi örnek olarak gösteren Küçük, sözlerine şu satırları ekledi "Haberi yazanlar da Zübeyir Koçulu ve Judith Brown. Ne demiş Euronews: “Seçilmiş Türk hükûmetini devirmeyi amaçlayan 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından bir at çiftliğine götürülerek burada işkence gördüğünü söyleyen teğmen, darbe gecesi ve sonrasında yaşadıklarını Euronews’e anlattı.” Zaten başkasına anlatılmaz. Anlatacaksa Euronews’e anlatacak!" Kim bu teğmen? Adı Muhammed Emin Gündoğdu. 

Küçük, "FETÖ’cü olduğuna şüphe olmayan Muhammed Emin Gündoğdu, darbeden sonra tutuklanmış. İçeride 9 ay kaldıktan sonra 2018’de Türkiye’den yasa dışı yollarla çıkmaya çalışırken yakalanmış ve 13 ay daha hapis yatmış. 2020 yılının Ocak ayında bu kez Yunanistan’a geçmeyi başarmış. Buradan da FETÖ’cüleri himaye eden Almanya’ya gitmiş." dedi.

Euronews'in ne olduklarını, grift ilişkilerini bildiklerini ifade eden Küçük, sözlerine şu satırları ekledi "Darbecileri aklamaya çalışan, Türkiye aleyhine operasyon yapan, FETÖ’cüleri himaye eden bir site."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar