GÜNDEM

Cem Küçük: Ercüment Ovalı'nın aşı konusunda net konuşması kaygılandırıyor

Koronavirüs Salgını, dünyayı etkilemeye devam ederken; Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de bugün kaleme aldığı yazısında Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın, 23 Nisan'da aşı ile ilgili çalışmaları tüm dünyanın göreceğini ifade eden sözlerini hatırlattı. Küçük, Prof. Ovalı'nın aşı konusunda yine aynı tarzda net konuşup, tarih vermesinin kendisinin kaygılanmasına sebep olduğunu da köşesine ekledi.

Cem Küçük: Ercüment Ovalı'nın aşı konusunda net konuşması kaygılandırıyor

Çin'in Wuhan kentinde başlayıp, dünyanın farklı bölgelerine yayılan Covid-19 Salgını, dünyayı etkilemeye devam ediyor. Açıklanan resmi verilere göre dünya genelinde 16.4 milyondan fazla insana bulaşan virüs, 652 binden fazla insanın da ölümüne sebep oldu. Durumun ciddiyeti gözler önünde iken aşının bulunması da zorunlu bir hal alıyor. Türkiye ve dünyada da salgına çare olma noktasında çalışmalar devam ediyor.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de bugünkü köşesinde Kan ve kök hücreden yapay deri üreten Ercüment Ovalı'nın "23 Nisan’da çalışmalarımızı tüm dünya görecek" sözlerini hatırlatarak "Bir kere bir bilim insanının ciddi olması lazım. Tarih vermesi, 23 Nisan’dan önce aşıyı buluyoruz demesi iyi bir şey değil. Bilimde kesin konuşmak olmaz. Aşıyı bulacağını söyleyip bulamamak itibar kaybına yol açar." şeklinde konuştu.

Küçük, aşının bulunmasıyla ilgili dünyanın farklı ülkelerinden takip ettiği uzmanların ve tıp fakültelerinin aşı konusunda net konuşmadığını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti "Kimse şu tarihte buluruz demiyor, diyemiyor. Açıkçası Sayın Ovalı’nın bu kadar net konuşması beni kaygılandırıyor. Çünkü neticede aşı denenecek, sonra başarılı olup olmadığı görülecek."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar