GÜNDEM

Cem Küçük, Enver Aysever'e ateş püskürdü: Bize yandaş dedi durdu, ama parayı havuduyla kendi götürüyor!

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, gazetesindeki köşesinde bugün Enver Aysever'i topa tuttu. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni 'baştan belli ihale' ile Enver Aysever'e toplam 238 bin 500 liralık bir kazanç sağlanması Küçük'ü çileden çıkardı. Küçük, ' Enver Aysever bize yandaş dedi durdu, ama parayı havuduyla kendi götürüyor. Meğer tek derdi parayı cebe atmakmış!..' dedi.

Cem Küçük, Enver Aysever'e ateş püskürdü: Bize yandaş dedi durdu, ama parayı havuduyla kendi götürüyor!

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Enver Aysever'e ateş püskürdü. Ahmet Hakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin 18 günlük 'okuma-yazma ve yazarlık atölyesi' ihalesinin partinin yandaşı Enver Aysever'e verilmesini sert ifadelerle eleştirdi. Küçük, ''Düşünün mesela Konya Belediyesi’nden ben böyle ihale alsam ne olurdu? Hükûmete yakın bir isim alsa ne olurdu? Ayıptır günahtır. Bize laf atanlar Enver Aysever’i görmüyor mu? Enver Aysever bize yandaş dedi durdu, ama parayı havuduyla kendi götürüyor. Meğer tek derdi parayı cebe atmakmış!..'' diyerek sitem etti. 

İşte o yazı... 

Hadi Özışık abinin sitesinde gördüm haberi. Sonra şöyle bir tarama yaptım, birkaç site daha haber yapmış. Olayı gazeteciler.com’dan özetleyeyim. 
İzmir Büyükşehir Belediyesince 2020 yılının Ekim ayında Yaşam Boyu Eğitim Projesi kapsamında okur yazarlık eğitimi verildi. Pandemi şartları ağırlaşınca kalan derslerin çevrim içi yapılmasına karar verildi.
İzmir Belediyesi 18 yaş üstü başvuruların kabul edildiği okuryazarlık atölyesi çalışmalarını 20 kişinin katılımı ile sınırlandırdı. Evet sadece 20 kişi. 
Daha sonra belediye ihaleye çıktı ve Elektronik Kamu Alımları Platformu kaynaklarına göre belediye bu iş için, yani okuryazarlık eğitimi için Satınalma Dairesi Başkanlığı Hizmet Alımları Şube Müdürlüğü aracılığı ile ihaleye çıktı.
İhale numarası 2020/684397. Açık ihale için son teklif verme zamanı da 13 Ocak 2021, saat 11.00 olarak belirlendi. 2020 Ekim’inde böyle bir ihale yapıldı mı? Hayır. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanlığı Hizmet Alımları Şube Müdürlüğü aracılığı ile çıkılan 2020/684397 kayıt numaralı ihale için doğal olarak çeşitli ihale dokümanları hazırlandı.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar