POLEMİK

Cem Küçük Deniz Gezmiş'e sempati duyan sağ yazarlara çattı

Türkiye yazarı Cem Küçük, milliyetçi muhafazakar görünün yazarları Deniz Gezmiş konusunda uyardı.

Cem Küçük Deniz Gezmiş'e sempati duyan sağ yazarlara çattı

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Deniz Gezmiş'in asla masum biri olmadığını, kendisine sempati duyan sağ görüşlü yazarların da bundan vezgeçmeleri gerektiğini yazdı.

Cem Küçük "Deniz Gezmiş gerçeği ve Mehmet Akif ruhu" başlıklı yazısında "Türkiye’nin büyük çoğunluğu olan milliyetçi, muhafazakâr, Müslüman Türk milleti, basını ve üniversiteleri ele geçirmiş komünist terörden çok çekti." dedi.

İşte Cem Küçük'ün yazısından bir bölüm:

Pazartesi günü Deniz Gezmiş ve terörizm ile ilgili yazdıklarımdan ötürü Anadolu’nun dört bir yanından yüzlerce telefon aldım. Açıkçası bir dokundum bin ah işittim. Marksist terörün bu milletin sinesinde dehşet bir yara açtığını hep bilirdim ama yaranın bu kadar büyük boyutta olduğunu bu vesileyle öğrendim. Türkiye’nin büyük çoğunluğu olan milliyetçi, muhafazakâr, Müslüman Türk milleti, basını ve üniversiteleri ele geçirmiş komünist terörden çok çekti. Bu komünist takımı milletin dindar olduğunu açıklamasına bile boykot koymuştu.

Rıdvan Dilmen saçma benzetmeyi kötü niyetle yapmadı. Dilmen’in babası da komünist olduğundan bu hatayı yaptı. Deniz Gezmiş gibiler bu ülkede binlerce milliyetçi, muhafazakâr, dindar Anadolu gencini şehit ettiler. Bu Anadolu şehitlerinin acısı ve sızısı hâlâ o ailelerin ruhunda yaşıyor. Gezmiş’in yolundan giden komünistlerin katlettiği Müslümanların aileleri bugün AK Parti, MHP, Saadet, BBP tabanını, yani bu ülkenin en az yüzde 65’ini oluşturuyor.

Acılar hâlâ bu kadar tazeyken edilmiş bu sorumsuzca benzetme insanları infiale sürüklemiş durumda. Deniz Gezmişlerin üniversitelerde Marksist terör estirip şehit ettiği Müslümanların kardeşleri, hatta kimisinin anası babası hayatta. Onların bir kısmı beni aradılar. Kimi Akıncı kimi Ülkücü geçmişe sahip ama hepsi İslam davasına inanmış. Çoğu zaman onlarla konuşurken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Bu kıymetli şehitlerimizi bugünün gençleri bilmiyor ve buna çok üzülüyorum.

***

Medyadaki sol baskıdan etkilenip Deniz Gezmiş gibileri matah göstermeye çalışan ve bizim tarafta gözüken arkadaşlar titreyerek kendine gelmelidir. Deniz Gezmiş, Filistin’deki Sovyet gerilla kamplarına da Sovyet yanlısı olduğu için katılmıştır ve sonra gelip Türk polisine ve askerine silah sıkmıştır. İsrail ile asla savaşmamıştır. Sovyetler’in terörist yetiştirme kampına gitmeyi marifet saymak terörizm övgüsüdür. O kamplarda sabotaj yapmayı, bomba atmayı, adam kaçırmayı, fidye pazarlığı yapmayı öğrendiler. Yahu nasıl olur da demokrat bir insan bu terörizmi över? Herkes kendine gelmelidir.

Bu vesileyle şunu bir kez daha gördüm ki, milletimiz Türk sağ geleneğini birleşik ve büyük bir nehir olarak görüyor. Hem milliyetçilik hem muhafazakârlık hem İslamcılık hem de demokratlık bu nehrin içinde birbirini tamamlayan unsurlardır milletimiz için. Ben zaten hep bunu savundum. Türk milletinin ortak ruhi zemini de budur. Emperyalistlerin bizi birbirimize düşürme tezgâhına gelmeyelim. Gelin İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in ruhunda birleşelim. Büyük üstad Akif hem milliyetçi hem muhafazakâr hem İslamcı hem de demokrattı. İstiklal şairimiz hepimiz için en doğru uzlaşma modelidir. Artık şu eziklik ve sümsüklüğü hep beraber aşalım. Bizi biz yapan, bu milleti millet yapan Mehmet Akiflerin ruhudur.

Cem Küçük'ün yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar