GÜNDEM

Cem Küçük Covid-19 üzerine çalışan bilim insanlarını uyardı

Koronavirüs Salgını dünyayı etkilemeye devam ederken; Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de bugün kaleme aldığı yazısında Ünlü Nörolog Benedict Michael’in Covid-19 hakkında söylediklerini köşesine taşıdı. Küçük, takip ettiği yabancı doktorların az ama etkili konuştuklarını, medyatik olmadıklarını bizim doktorlarımızın da Covid-19 hakkında daha önemli bilgiler aktarmalarını ifade etti.

Cem Küçük Covid-19 üzerine çalışan bilim insanlarını uyardı

Çin'in Wuhan kentinde başlayan Koronavirüs Salgını, dünyayı etkilemeye devam ediyor. 

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de bugünkü yazısında Covid-19'un,  hâlâ gizemini koruduğunu belirtip "Çin’de ortaya çıkalı 8 ay, Batı’da ise 5 ay oldu. Bildiklerimiz bilmediklerimizden az. Bugün doğru bildiklerimiz yarın yanlış çıkabilir. Bilim insanları harıl harıl çalışıyorlar..."şeklinde konuştu.

Koronavirüs hakkında en sıkı çalışmaları yapan ülkelerden birinin İngiltere olduğunu belirten Küçük, "Dünyanın en iyi epidemiyologlarına sahip İngiltere’de Oxford kadar Liverpool Üniversitesi de virüse odaklanmış durumda...
İki gün önce Euronews’ün İngilizce kanalına Liverpool Üniversitesi’nden Dr. Benedict Michael çıktı. Dünya çapında bir nörolog olan Benedict Michael, Covid-19’un beyni nasıl etkilediği üzerine uzun zamandır kafa yoruyordu. Nitekim iki aydır üniversitede kapanmış ve yüzlerce hastayı inceleyerek bir sonuca varmaya çalışıyordu...Michael bazı korona hastalarının beyninin ciddi biçimde hasar gördüğünü söyledi. Bilinç kaybı oluştuğunu, kısmi felç geçirdiklerini de ekledi." ifadelerine yer verdi.

Övmek amacıyla söylemediğini belirten Küçük, takip ettiği yabancı tıp kurumlarındaki doktorların az ama etkili konuştuklarının altını çizerek sözlerine şu satırları ekledi "Elde ettikleri verileri değerlendiriyorlar. Medyatik değiller. Zaten tiplerine bakınca da bunu anlıyorsunuz. Bizdeki bilim kurulu üyeler de laboratuvarlarda çalışmalı ve elde ettiklerine göre konuşmalı. “Maske takmayın, mesafeye dikkat edin” demek bir yere kadar önemli ama daha bilimsel açıklamalar yapmalılar. Onun için de araştırma yapmak lazım."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar