GÜNCEL

Cem Küçük: CHP ve İmamoğlu'nun HDP stratejisi işe yarıyor mu?

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, seçimlere tam 2 sene kalmışken safların iyice netlik kazandığını söyleyerek, ''CHP-HDP ortaklığı net ve HDP seçmeni artık CHP’li bir adaya -istisnalar hariç- rahatlıkla oy verebilir. Bu, göz ardı edilmemeli'' diyerek uyarıda bulundu.

Cem Küçük: CHP ve İmamoğlu'nun HDP stratejisi işe yarıyor mu?

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, seçimlere tam 2 sene kalmışken safların iyice netlik kazandığını söyleyerek, ''CHP-HDP ortaklığı net ve HDP seçmeni artık CHP’li bir adaya -istisnalar hariç- rahatlıkla oy verebilir. Bu, göz ardı edilmemeli'' diyerek uyarıda bulundu. Küçük,''Klasikleşmiş lafla HDP seçmeni ve Kürt kardeşlerimiz CHP’li bir adaya oy vermez diyoruz ama sosyolojinin değiştiğini de görmeliyiz. Mansur Yavaş ya da milliyetçi bir kimliğe de yanaşmazlar diyoruz ama ya yanaşırlarsa. Çünkü muhalefet ve muhalefet seçmeni  arasında görüş ayrılıkları olsa da Başkan Erdoğan nefreti konusunda birleşiyorlar! Bu sağlıklı bir durum değil ama gerçek...'' diyerek dikkat çeken bir noktaya da değindi.

İşte o yazı... 

Yapılan anketlere göre HDP’ye oy veren seçmenlerin yüzde 85 ila 90 arası Kürt. Yüzde 10 ila 15’i de Türk. Bugün yüzde 10 civarında oy alan HDP seçmeni belki de partisine en bağlı seçmen grubunu oluşturuyor.
Seçimlere tam 2 sene kalmışken saflar iyice netleşiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kadınlar Günü’nde bir tweet attı ve ortalık karıştı. Meral Akşener’le Pervin Buldan’ı aynı cümlede kullanınca İyi Partililer isyan etti. Birçok İyi Partili İmamoğlu’na tepki gösterdi.
Meral Hanım’a sorulunca da, “Arkadaşların hoşuna gitmedi” dedi ve konuyu uzatmadı. İstese bayağı sakız gibi konuyu çeker ve gündemde tutabilirdi. Yapmadı. İyi Partililer verdikleri tepkilerle kaldılar. İyi Parti’de ağırlıklı kanat İmamoğlu’na itiraz olsa da başta fezlekeler olmak üzere bazı konularda farklı düşünenler de var. Bahadır Erdem gibi “Selahattin Demirtaş bırakılmalı” diyenler, “fezlekeler gelsin öyle bakalım” gibi görüş icra edenler az değil.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum