GÜNCEL

Cem Küçük, bir yandan MİT'in çalışmasını överken, diğer yandan hala geçmeyen tehlikeye dikkat çekti.

Türkiye gazetesi yazarlarından Cem Küçük yazısında, MİT'in başarılı operasyonlarına rağmen varlığını sürdüren tehlikeye dikkat çekti.

Cem Küçük, bir yandan MİT'in çalışmasını överken, diğer yandan hala geçmeyen tehlikeye dikkat çekti.

Türkiye gazetesi yazarlarından Cem Küçük, FETÖ ile mücadelede Milli İstihbarat Teşkilatının başarılı operasyonlarını kaleme aldığı yazısında, son günlerde ülke gündeminde ismi sıklıkla duyulan FETÖ'cü Tuğgeneral Serdar Aksoy'un savcılık ifadelerine de yer verdi. 

Cem Küçük, 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden 4.5 yıl geçmesine rağmen FETÖ'cülerin varlığını sürdürdüklerine dikkat çekti. Küçük, FETÖ'cüleri 'ankesörlü telefon' ve 'ardışık arama' yöntemi sonrası ortaya çıkaran MİT'in sağlam çalıştığını söyleyip överken, tehlikenin hala geçmediğini ifade etti.

İşte o yazı...

FETÖ’cü Tuğgeneral Serdar Atasoy... Bu ismi bugünlerde gazete ve televizyonlarda duymuşsunuzdur.
Ankesörlü telefon ve ardışık arama sonrası ortaya çıkarılan FETÖ’cülerden Atasoy... MİT’in yakaladığı FETÖ’cülerden biri. MİT bu ismi tespit edince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na "FETÖ ile irtibatı var" diyerek bildiriyor. Sonra Başsavcılık devreye giriyor ve tutukluyor. 
Atasoy Ağustos 2020'de yapılan Yüksek Askerî Şûra'da tuğgeneralliğe terfi ettirilerek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na atanıyor.  Ancak FETÖ'nün gizli sorumluları ile ankesörlü telefonlar üzerinden geçmişte görüştüğü tespit edilince göreve başlamasına izin verilmiyor. Başka pasif görevlere atanıyor. 2 Kasım 2020’de kendi isteğiyle emekli oluyor...

Yazının devamı için tıklayın...  

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar