GÜNDEM

Cem Küçük "Beyrut'taki saldırı herkesin işine geldi"

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü yazısında Beyrut'ta meydana gelen patlamayla birlikte şehrin yerle bir olduğunu, patlamayı kimin, hangi amaçla yaptığının bilinmediğini ancak yaşanan felaket sonrası sevinen tarafların olduğunu ifade etti.

Cem Küçük "Beyrut'taki saldırı herkesin işine geldi"

Beyrut'ta meydana gelen patlama sonucu şehir tanınmaz hale geldi. Maddi, manevi ve can kaybı anlamında büyük kayıplar söz konusu.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de bugün kaleme aldığı yazısında Ortadoğu'nun Paris'i denilen Beyrut'un patlamayla kül olduğunu neredeyse haritadan silinecek hale geldiğini hatırlatarak sözlerine şu şekilde devam etti "Hâlâ enkaz altında binlerce kişi var. Beyrut Limanı yer ile yeksan oldu. Tarihte onlarca patlamaya, suikasta, cinayete tanıklık etmiş Beyrut, tam can evinden vuruldu."

Patlamayı kimin, hangi amaçla yaptığının muamma olduğunu belirten Küçük, "Belki bu sorunun cevabını asla bilemeyeceğiz. Ancak nerede patlama ya da suikast varsa orada bir komplo vardır. İsrail de İran da fail durumunda. Ne fark eder ki? Halk umudunu yitirdi. Geleceğe dair yaşam sevinçleri bitti."şeklinde konuştu.

Orta Doğu haritasının tek tek düştüğünü aktaran Küçük, "Irak, Suriye, Yemen, Libya, Mısır... Arada haritada kalan tek yer Lübnan'dı. O da düştü. Bu saldırı herkesin işine geldi. İran da İsrail de olandan memnun. Şimdi sıfırdan bir kent inşa edilmek zorunda."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar