GÜNDEM

Cem Küçük aktardı: Amerika'dan bir "ifade özgürlüğü" masalı

Edward Snowden'ın sızdırdığı bilgileri yayınlayan ünlü gazeteci Glenn Greenwald, kurucusu olduğu The Intercept'dan sansüre uğradığı gerekçesiyle istifa etti.

Cem Küçük aktardı: Amerika'dan bir "ifade özgürlüğü" masalı

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, ünlü haber portalı The Intercept'ın kurucusu olan Glenn Greenwald'ın, Amerikan seçimleri öncesinde Demokrat aday Biden hakkında yayınlamak istediği bri yazının sansüre uğraması gerekçesiyle istifa kararı vermesini bugunkü köşesine taşıdı:

Edward Snowden’ın gizli ifşaatlarını yayınlayan ve daha sonra Brezilya’ya yaşamak zorunda kalan Glenn Greenwald, kurucusu olduğu Intercept’ten istifa etti. Gerekçesi ne? Demokrat adayı Biden hakkındaki makalesinin Intercept editörleri tarafından sansürlenmek istenmesi. Greenwald, Trump'ın kaybetmesini isteyen editörlerin oğlu Hunter üzerinden Biden'ı eleştiren makalesine müdahale ettiğini söyledi (sputnik). 

"Makalenin kurduğum medya kuruluşunda yayımlanmasını alenen engellemekle yetinmeyen Intercept editörleri, başka bir yerde basmak için sözleşmemde ayrıca bulunan hakkımı kullanmaktan kaçınmamı da talep etti" diyen Greenwald, şöyle devam etti: "Ancak kendi medya kuruluşum tarafından sansürlenmemin tuhaf manzarasına yol açan hastalıklı, bağnaz ve baskıcı zihniyet, sadece The Intercept'e özgü değildir."

Bağımsızlık ilkesiyle kurulan ve kimseye boyun eğmeyeceğini söyleyen Intercept bile Greenwald’ın yazılarını sansürlüyor. Ama sorsanız ifade özgürlüğü var!  Kime göre?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar