MEDYA KÖŞESİ

Canlı yayında birbirlerine girdiler! Sevilay Yılman'a yayın sonrası tehdit: Az kaldı az...

Başıboş köpekler geçtiğimiz günlerde 2 çocuğun ölümüne neden oldu. Televizyon kanalındaki canlı yayında gazeteci Sevilay Yılman ile hayvan hakları savunucusu Yasemin Babayiğit, başıböş köpek sorununu konuşurken birbirine girdi. Yayının ardından gazeteci Sevilay Yılman'ı, HAYTAP İstanbul Temsilcisi Tolga Akyıldız sosyal medyadan tehdit etti.

Canlı yayında birbirlerine girdiler! Sevilay Yılman'a yayın sonrası tehdit: Az kaldı az...

31 Ocak'ta Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Ana Haber'de başıboş köpek sorunu ele alındı. Yayına gazeteci Sevilay Yılman, Esra Topbaş ve hayvan hakları savunucusu Yasemin Babayiğit katıldı. Yayında Sevilay Yılman ve Yasemin Babayiğit birbirine girdi.

Başıboş sokak köpeği sorununa çözüm bulunmasını isteyen Yılman, hayvan hakları savunucusu olan Babayiğit'in sözlerine karşı çıktı.

"Saçma bir şeyi konuşuyorsunuz"

Bu anlarda Yılman, "Köpekler kısırlaştırılınca halloluyor mu? Saçma bir şeyi tartışıyorsunuz 10 tane veterinerle görüştük ettik. Kısırlaştıran hayvanın saldırganlığı bitmiyor, yok böyle bir şey. Böyle bilimsel bir şey yok sadece popülasyonu durduruyorsunuz." sözleriyle tepkisini gösterdi.

"Hayvan daha sakinleşiyor"

Babayiğit ise Yılman'ın sözlerine, "Kısırlaştırmada hayvanın çiftleşme arzusu dindiği için hormonal olarak hayvan daha sakinleşiyor." yanıtını verdi.

"Çocuklar ölsün, Yasemin Hanım ve lobisi popülaritesini yapsın"

Yasemin Babayiğit'in sözlerinin çeliştiğini söyleyen Sevilay Yılman, "Öyle bir şey yok. Tam tersi biraz önce ben bilim insanı değilim dediniz. Söylediğinizin tam tersi yönünde beyanlar var. Çocuklar ölsün, Yasemin Hanım ve onun lobisi bunun üzerinden olabildiğince popülaritesini yapsın. Hakaret etsinler küfür etsinler insanları linç etsinler." şeklinde konuştu.

"Eleştiriye açık olmalısınız"

Yasemin Babayiğit'in bu sözler karşısında, "Kamuoyu önünde olan biri olarak eleştiriye daha açık olmalısınız." demesi üzerine stüdyoda tansiyon iyice arttı.

"FETÖ ile uğraştım, sizinle uğraşamadım"

Yılman'ın, "Yasemin Hanım ben FETÖ’yle uğraştım sizinle uğraşamadım sesimi kestim biliyor musunuz?" sözlerine, Yasemin Babayiğit'ten bu kez de "Geçmişteki beyanlarınızı okudum FETÖ’yle ilgili." karşılığı geldi.

Yılman ise son olarak, "Ne beyanım varmış ya, neler yazdılar Twitter’da hakkımda. Takdiri falan yok kardeşim çocuklar ölüyor, ailelere ses olmaya çalışıyoruz bir de üstümüze bela çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tehdit etti: Az kaldı az...

Yayındaki kavgadan sonra HAYTAP - Hayvan Hakları Federasyonu İstanbul Temsilcisi Tolga Akyıldız, gazeteci Sevilay Yılman'ı sosyal medya aracılığıyla tehdit etti. Akyıldız, "Sen (Sevilay Yılman) sadece köpeklerden bahsederek gündeme gelebilen kifayetsiz bir gazetecisin. Yat kalk köpeklere dua et, onlar konu olmasa seni kim ekrana çıkaracaktı? Konuşacak anlatacak başka bir tek şeyin yok. Tek bildiğin korku ve nefret pompalamak. Az kaldı az..." dedi.

Sevilay Yılman: Hayırdır?

Sevilay Yılman ise kendisini tehdit eden HAYTAP İstanbul temsilcisi Tolga Akyıldız'a tepki gösterdi. Yılman, "Neye az kaldı? Hayırdır? Ne yapacaksınız bana merak ettim. Bu tehditleri kime güvenerek yazıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar