GÜNDEM

Canlı yayında Ak Parti'li Şahin Tin'e sert eleştiri! "CHP'li Engin Altay sonuna kadar haklı"

Hadi Özışık ve konuğu Süleyman Özışık, bugünkü Youtube yayınında CHP'li Engin Altay ile yaşadığı "kuru ekmek" polemiğinde sarf ettiği sözler nedeniyle Ak Partili Şahin Tin'i sert bir şekilde eleştirdi.

Canlı yayında Ak Parti'li Şahin Tin'e sert eleştiri! "CHP'li Engin Altay sonuna kadar haklı"

Bugün Meclis genel kurulunda "kuru ekmek" polemiği yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kürsüde konuşma yaptığı sırada ekonomi politikalarını eleştirirken, "Millet aç midesine sadece kuru ekmek giriyor” ifadesini kullandı. Altay'ın bu sözlerine Ak Parti sıralarından ilginç bir yanıt geldi.  AK Parti Denizli milletvekili Şahin Tin, Altay'a laf atarak "O zaman aç değiller" dedi. Tin'in bu ifadesine öfkelenen Altay, Tin'in sözlerinin tutanağa geçtiğini ve bu tutanağı alıp göstereceğini söyledi. Olayın ardından söz alan Şahin Tin, telefonunda yazılı olan bir metni okuyarak kendisini savundu. Tini savunmasında, bu sözü söylemediğine ilişkin bir açıklama yapmazken, CHP'li Altay'ı sözlerini çarpıtmakla suçladı. Kısa bir süre sonra Şahin Tin'in tutanağa yansıyan o sözleri kağıt üzerinde de görüldü.

Gazeteci Hadi Özışık, bugünkü Youtube yayınında konuğu Süleyman Özışık ile Altay ve Tin arasında yaşanan "kuru ekmek" polemiğini gündeme taşıyarak, Ak Partili vekili sert sözlerle eleştirdi. Hadi Özışık, Engin Altay'ın haklı olarak tepki gösterdiğini söylerken, Süleyman Özışık, Ak Partili Tin'e "Sen vicdanını kaybetmişsin" diye seslendi.

İşte o anlar:

HADİ ÖZIŞIK: BİR LAF EDECEKSİN SONRA DÖNÜP HİKAYE OKUYACAKSIN

"Engin Altay'ın bu konuşmasına Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin "Kuru ekmek boğazlarından geçiyorsa demek ki aç değiller" diyor. Engin Altay da haklı olarak bunu eleştiriyor. Eğer siyaset yapacaksan, iktidar vekiliysen söylediğin lafı yemeyeceksin. Milleti de aptal yerine koymayacaksın. Engin Altay babamın oğlu değil, tutanaklar, yaptığı konuşma, senin de attığın laf orada. Şimdi Şahin Tin'in bu ifadesi tutanalara geçince beyefendi kendini savunuyor. Şimdi sen bir laf edeceksin, sonra dönüp hikaye okuyacaksın. Bana hikaye gibi geldi."

"BİR SİYASET ÇAYLAĞINI KOYSAN ORAYA BUNU SÖYLEMEZ"

Bunun üzerine söz alan Süleyman Özışık, şunları kaydetti:

"Engin Altay'ın konuşması ve samimiyetine bak, bii de Ak Partili vekilin bir cevap ve düzeltmeyi okuyup, kağıt üzerinden spiker gibi cansız, ruhsuz okumasına bak. Şimdi milletin belli bir bölümü tam da Engin Altay'ın dediği noktada. Üstümüzde Allah var! Ekonomik sıkıntı var, evet dünyada da bu var. Ama Türkiye'de bir tık daha fazlası var. Evine kuru ekmek götürenler var. Eğer o zaman aç değil diyorsan. Sen vicdanını kaybetmişsin. Senin siyaset dünyasında olmaman lazım. Bırakıp gitmen lazım. Senin arkasından yürüdüğün lider. 18 yıldır insanların alım gücü yükselsin diye mücadele ederken, sen gelip 18 yıl sonra "kuru ekmek yiyorlarsa aç değil" diyorsan, sen siyasetçi olmamışsın. Hakikaten bir siyaset çaylağını oraya koysan böyle bir şey söylemez. 

"CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ SONUNA KADAR HAKLI"

Bir de bu açıklama nedir ya kendine inanıyorsan o meclisi yıkarsın. Kendine inanıyorsan Mevlüt Çavuşoğlu gibi, Süleyman Soylu gibi, Fahrettin Koca gibi, Murat Kurum gibi konuşursun. Bu ne ya! Sen üç kuruşluk açıklama yapacaksın, üç satırlık, ben onu demek istemedim diyeceksin. Oturmuşsun telefondan samimiyetsiz bir şekilde açıklama yapıyorsun. Hiç kusura bakmasın! CHP'li milletvekili sonuna kadar haklı."

Hadi Özışık, "Bence de haklı" derken Süleyman Özışık, şöyle devam etti: "Bir Ak Partili milletvekilinin millete reva gördüğü kuru ekmek" diyerek bunun algısı yapılır, Ak Parti'ye de çok vurulur. Bunun hesabının da verilmesi lazım."

Hadi Özışık, "Demedim, diyor ama tutanağa geçmiş" diyerek, Ak Partili Tin'in o ifadesinin tutanağa geçmiş halini stüdyoda ekrana yansıttı

SÜLEYMAN ÖZIŞIK: MECLİS'TE UCUZ YEMEK YEMEK GÜZEL! O RESTORAN KALDIRILMALI

Süleyman Özışık'ın "Meclis'te ucuz yemekler yemek güzel. Dışarıda o yemekler bulunuyor mu, bulunmuyor mu... Benim bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanından beklentim şu: İlk iktidara geldiği dönemde yaptığı ilk şey neydi? Milletvekili lojmanlarını kaldırmıştı. Vallahi billahi ben olsam şu Meclis restoranını kaldırması için vekillerle ortaklaşa bir çalışma yapılması için çalışırım..." ifadelerini kulalnması üzerine Hadi Özışık, "Onu kaldıramazlar. Oralarda milletvekilleri orada Anadoludan gelen misafirlerini de ağırlıyor. Kendileri yemek yemiyor. Ben oralard açalıştığım için biliyorum" dedi.

Süleyman Özışık, "Ben de gazeteci olarak Anadoludna gelen birçok kişiyi ağırlıyorum. El mahkum öyle mekanlara gitmek zorunda kalıyouz ki Meclis'te 4 çeşit yemek yedikleri fiyata ben bir çay içebiliyorum. Benim suçum ne!? Vatandaşın suçu ne!?" diye sordu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum