GÜNDEM

Candaş Tolga Işık'tan yerinde tespit: Bir köyde bir insan açlıktan ölürse bütün köy katildir!

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, son günlerde yaşanan siyanürlü intihar olaylarına değinerek "Paraları ver mıydı yok muydu bilmem ama umutları yoktu" ifadelerini kullandı.

Candaş Tolga Işık'tan yerinde tespit: Bir köyde bir insan açlıktan ölürse bütün köy katildir!

Son günlerde yaşanan siyanürlü intihar olayları Türkiye'de şok etkisi yarattı. Tartışmaları da beraberinde getiren bu olaylara ilişkin Candaş Tolga Işık'tan yerinde yorumlar ve tespitler geldi. 

İşte Candaş Tolga Işık'ın yazısı:

Türkiye, üç gündür arka arkaya gelen intihar haberlerini konuşuyor. En az bu intihar haberleri kadar acıklı başka hal ise iktidar yandaşları ile muhaliflerin bu intiharlar üzerine yapmaya çalıştıkları algı oyunları.

Bir yanda intihar edenlerin aslında yoksulluktan intihar etmediğiniparalarının olduğunu ispat etmeye çalışan yandaşlar, diğer yanda bu intiharlardan yola çıkarak ekonomiye dair zehir zemberek tespitler-eleştiriler yapan muhalifler.

Son üç gündür intihar edenlerin paraları var mıydı yok muydu bilmiyorum ama bildiğim bir şey var: Umutları yoktu! Bu intiharları siyasi tartışmalara meze yapıp memlekette her geçen gün özellikle de genç nüfusta daha da artan umutsuzluk halini görmezden gelenler şunu bilmeli ki bu intiharlar ne ilkti ne de son olacak!

Son iki yılda 42 öğretmen hayatının baharında atanamadığı için intihar etti! Onları hatırlamanız için siyanürle mi intihar etmeleri gerekirdi? İnsanlar paraları kalmadığında değil, hayatta tutunacak dalları kalmadığında yaşamlarına son veriyor. Yoksulluk çok önemli ve ülkeyi yönetenlerin çözmek zorunda oldukları sosyal bir sorun.

Ancak yoksulluktan daha da hayati olan ve sadece ülkeyi yönetenleri değil hepimizi bağlayan, sorumlu kılan başka sorunumuz var: Umutsuzluk. Hz. Ali, “Bir köyde bir insan açlıktan ölürse bütün köy katildir” demiş. Peki bir ülkede bir insanlar umutsuzluktan ölüyorsa?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar