GÜNDEM

Candaş Tolga Işık'tan yerinde öneri: Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun

Posta yazarı Candaş Tolga Işık, koronavirüs salgını sonrası oluşacak olan ekonomik bunalım ile ilgili bir bilim kurulunun daha kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Candaş Tolga Işık'tan yerinde öneri: Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu formülü bir örnek teşkil etti.

Candaş Tolga Işık da bu örnek üzerinden giderek bir ekonomi Bilim Kurulu'nun da kurulması gerektiğini belirtti. 

Gerekçe olarak ise koronavirüs salgını sonrası tüm dünyayı etkileyecek bir ekonomik bunalımın öngörülmesi,

İşte o yazı:

Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Koronavirüs Bilim Kurulu salgın sürecinde alınan tüm kararlarda aktif rol oynuyor. Her biri birbirinden değerli bilim insanları kendi uzmanlık alanlarında ülkenin salgın politikasının belirlenmesine büyük katkı sağlıyor. Ancak görünen o ki koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkileyecek ikinci dalgası ekonomideki büyük yıkım olacak.

Sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı yaz ayları itibarıyla bekleyen ekonomik krize karşı bir an önce hazırlamaya başlanmalı. Bu, dünyadaki hükümetlerin tek başına altından kalkamayacağı kadar ciddi bir tehdit. Türkiye’nin çok değerli, uluslararası anlamda itibarlı iktisatçıları var.

Tıpkı sağlıkta yapıldığı gibi siyaseten hiçbir partiye, kuruma, kişiye angajmanı bulunmayan, kimseye yaranma derdi ve makam-mevki beklentisi olmayan bu değerli isimlerden ivedilikle bir ekonomik kurul oluşturulmalı ve sürece dahil edilmeli.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar