GÜNDEM

Candaş Tolga Işık'tan mahkemelere Berfin isyanı!

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Hatay'da yaşanan olayda 20 yaşındaki Berfin'in yüzüne asit döken caniye verilen trajikomik cezayı eleştirdi ve haklı olarak sordu: Hani mahkemeler milletin vicdanıydı?

Candaş Tolga Işık'tan mahkemelere Berfin isyanı!

Hatay'da 20 yaşındaki Berfin'in yüzüne asit döken caniye 13.5 yıl ceza verildi. Verilen bu trajikomik cezaya büyük tepki yağıyor.

Bir tepki de Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık'tan geldi. Işık, adeta "nerede adalet?" dercesine kaleme aldığı yazısında "hani mahkemeler milletin vicdanıydı?" sorusunu sordu.

İşte Candaş Tolga Işık'ın Berfin ile ilgili mahkemenin verdiği karar isyan ettiği yazısından ilgili bölüm:

Berfin 20 yaşındaydı. Hatay’da yaşıyordu. Geçen yıl evine giderken eski erkek arkadaşı tarafından asitli saldırıya uğradı. Yüzü tanınmaz hale geldi. Asit sadece yüzüne değil, göğsüne geldiği için süt bezlerine de ağır hasar verdi.

Berfin’in hikayesi herkesi kahretti. Güzeller güzeli Berfin’in ameliyat olması için Türkiye çapında kampanyalar başlatıldı.

Dün bu davanın duruşması vardı. Karar açıklandı. Berfin’e saldıran şahıs 13.5 yıl hapis cezası aldı. Yatarı 9 yıl! 1 yıl da denetimli serbestlik desen 8 yıl! Bu nasıl bir adalet anlayışı? Bu nasıl hukuk devleti? 20 yaşında bir genç kızın hayatını karartmanın bedeli 9 yıl mı?

Berfin’in yerine koyun kendinizi, babasının-annesinin yerine… Hayatının baharında birine o hayatı zehir etmenin karşılığı bu mu?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar