GÜNDEM

Candaş Tolga Işık'tan bekçilere uyarı: Polisçilik oynamayın!

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, bekçilere kimlik sorma yetkisinin gündeme geldiği şu günlerde bekçilere polisçilik oynamayın uyarısında bulundu.

Candaş Tolga Işık'tan bekçilere uyarı: Polisçilik oynamayın!

Sokak ve caddelerde karşılaştığımız bekçilerin kimlik sormasına tepkiler gelmiş ve kimlik sorma yetkisinin olmadığı ortaya çıkmıştı. 

Şu sıralarda bekçilere de bu yetkinin verilmesi gündeme geldi. 

Konuyu köşesine taşıyan Candaş Tolga Işık, bekçilerin işinin polisçilik oynamak değil polislere yardımcı olmak olduğunu söyledi. 

İşte Candaş Tolga Işık'ın bekçilerle ilgili uyarıları:

2008’de kaldırılan bekçiler 2017’de yetkileri arttırılarak geri döndü. Şimdi ise bekçiye kimlik sorma yetkisi tanıyan yasa teklifiyle yeniden gündemdeler. “Kimlik bile soramayacaksa nasıl kolluk gücü hizmeti verecek ki?” diyerek destekleyenler var, “Oldu olacak elimizde kimlikle gezelim” diye karşı çıkanlar var.

Öncelikle şunu bilelim: Bekçi, polis değil. Ne bir polisin sahip olduğu donanıma ne de o eğitime sahip… Üç aylık özel harekat eğitimiyle polis yetkisi verilip sokağa çıkarılmaları yanlış. Son dönemde bekçilerle ilgili olumlu haberler okuyoruz. Ancak en son İzmir’de mahkemeye taşınan hadise gibi tatsız olaylar da yaşanıyor.

Bekçi kardeşlerimize yetki vermeden önce şöyle bir toplayıp hatırlatmak gerek: Sizin işiniz polise destek olmak, sokaklarda polisçilik oynamak değil! Bunu idrak ettikten sonra kimlik sormaları kimseyi rahatsız etmez.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum