GÜNDEM

Candaş Tolga Işık yazdı: Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı!

İki günlük yasak bitti ve herkes kendini sokağa attı. Posta yazarı Candaş Tolga da pazartesi günü 31 ilden gelen görüntülere dikkat çekti ve "Bir Allah’ın kulu da çıkıp şu görüntülere iki satır laf etmedi." dedi.

Candaş Tolga Işık yazdı: Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı!

Cuma günü yasağın ilan edilmesinin ardından herkes ihtiyaçlarını karşılamak için kendini sokaklara attı. Kimse sosyal mesafe kuralını da umursamadı ve o görüntüler büyük tepki çekti. Candaş Tolga da " Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı!" dedi ve yasak getirilen illerdeki manzaraya dikkat çekti.

Işık, "Cuma gecesi salgındaki risk iki katına çıktıysa pazartesi muhtemelen 10 katına çıktı. Ben bilim kurulu üyesi olsam pazartesi bu görüntüleri görünce, “Yok arkadaş, bu ülkede bilim falan yapılmaz” deyip diplomamı yırtıp atardım." dedi.

Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı!

İki günlük sokağa çıkma yasağının hemen ardından pazartesi günü 31 ilin 31’inde semt pazarlarından, kent meydanlarından, sokaklardan gelen görüntüleri gördünüz mü? Görüntülere bakınca sokağa çıkma yasağıyla birlikte salgın da bitti sanıyorsun. İstanbul Maltepe’de polisin çevirdiği 14 kişilik yolcu minibüsünden 27 kişi çıktı. Sultanbeyli’de yasağa çareyi çatıya çıkmakta bulan üç genci dip dibe kaynatırken polis dronu yakaladı. Hangi birini anlatayım bilemiyorum!

Urfa’da top oynamak için toplanan gençlerin jandarmayı görünce nasıl kaçıştığını mı yoksa sadece İzmir’de bir günde 1223 kişiye sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için ceza kesildiğini mi? Herkes maskeli ama dip dibe! Sosyal mesafeyi ara ki bulasın! Her mevzuyu magazine çevirmeye bayılan halkımız ve medyamız cuma gecesi kıyameti kopardı ama pazartesi bir Allah’ın kulu da çıkıp şu görüntülere iki satır laf etmedi.

Oysa cuma gecesi salgındaki risk iki katına çıktıysa pazartesi muhtemelen 10 katına çıktı. Bilim Kurulu üyeleri cuma gecesi ekmek kuyruğuna girenler yüzünden “Risk çok arttı” demişlerdi. Ben bilim kurulu üyesi olsam pazartesi bu görüntüleri görünce, “Yok arkadaş, bu ülkede bilim falan yapılmaz” deyip diplomamı yırtıp atardım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar