GÜNDEM

Candaş Tolga İşık: Salgının seyrini İstanbul'daki süreç belirleyecek

Posta yazarı Candaş Tolga Işık vaka ve ölü sayısı açısından İstanbul'un listenin en tepesinde yer almasına şaşıranlara şaşırıyorum dedi.

Candaş Tolga İşık: Salgının seyrini İstanbul'daki süreç belirleyecek

Türkiye'nin kalbi olan İstanbul, Koronavirüs salgınında da listenin başında yer alıyor. 

Bu duruma şaşıranlara tepki gösteren Candaş Tolga Işık, "Ben de şaşıranlara şaşırıyorum" dedi. 

Salgının seyrinin İstanbul'a bağlı olduğunun altını çizen Işık, İstanbul'u kontrol edersek başarılı olacağımızı belirtti.

İşte o yazı:

Türkiye’nin yurtdışına açılan en büyük kapısı İstanbul. Türkiye’nin insan hareketi en yoğun şehri İstanbul. Türkiye’nin açık ara en kalabalık nüfuslu şehri İstanbul.

Sağlık Bakanı, vakaların il bazında dağılımını açıkladığında İstanbul’un listenin tepesinde olmasına değil, bu duruma şaşırılmasına şaşırıyorum. Anlamıyorum; o listenin tepesinde İstanbul çıkmayacaktı da Çorum mu çıkacaktı?! Ne bekliyordunuz?

Lüzumsuz şaşırmalara kapılmak yerine doğru sorulara doğru cevaplar aramamız gerek. Allah’tan Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanı, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle bu soruları sorabilen mantıklı adamlar.

Ama önümüzde çok net bir tablo var: Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla ilgili akıbetini İstanbul’daki insan hareketinin kontrol edilmesi belirleyecek. Şayet İstanbul’u tutabilirsek, başarılı olacağız...

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar