GÜNDEM

Candaş Tolga Işık: Avrupa'ya giriş çıkış yasaklanmalı

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Koronavirüs nedeniyle Avrupa'ya giriş çıkışların derhal kapatılması gerektiğini yazdı.

Candaş Tolga Işık: Avrupa'ya giriş çıkış yasaklanmalı

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgınını en iyi yöneten ülke olarak Türkiye'de tedbir ve hassasiyet üst seviyede. 

Avrupa ise salgının yeni adresi. Bu açıdan Avrupa'ya karşı da tedbir alınmalı. Posta yazarı Candaş Tolga Işık da bu konuya değindi ve Avrupa'ya giriş çıkışların yasaklanması gerektiğinin altını çizdi. 

İşte o yazı:

Tartışmasız korona salgınını dünyada en iyi yöneten ülke Türkiye oldu. Avrupa’nın almadığı tedbirleri henüz hiçbir vaka çıkmadan alan Sağlık Bakanlığı çok iyi işler yapıyor. Şimdi ise salgında başka bir aşamadayız. Okulların tatil edilmesinden spor müsabakaları başta olmak üzere toplu insan hareketinin olduğu organizasyonların iptaliyle başlayan önlemler serisinde hükümet bugünlerde çok daha agresif bir adımı atmaya hazırlanıyor. Hâlihazırda birçok ülkeye giriş çıkış kontrol altında ama ABD’nin Avrupa’ya giriş-çıkışları durdurması ve ardından Dünya Sağlık Örgütü’nün dünkü “Korona salgınının yeni merkezi Avrupa’dır” açıklamasından sonra tüm Şengen ülkelerine giriş-çıkış bir süreliğine Türkiye’de de yasaklanabilir.

Bazı bakanlar “Hemen yasaklayalım” derken bazıları salgının gidişatını görüp ona göre bu adımı atmaktan yana... Bana sorarsanız hemen bugün salgının Avrupa’da pik yaptığı şu 1-2 haftalık dönemde giriş-çıkışlar tamamen yasaklanmalı. bir dakika daha beklemeye gerek yok.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar