GÜNDEM

Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı! Savcılıkta çark etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki evinin fotoğraflanması olayıyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı. CHP’li Başkan önceki savcılıkta çark etti ve İlçe Başkanı'na talimat vermediğini söyledi.

Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı! Savcılıkta çark etti

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafını çeken CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bunun parti talimatı olduğunu söyleyince, onun hakkında da ayrı bir soruşturma açıldı. 

"Suçu ve suçluyu övme ile suça azmettirme" suçlarından soruşturma başlatılan Kaftancıoğlu geçtiğimiz gün Anadolu Adalet Sarayı'nda 1 buçuk saat ifade verdi.

"Benim bu yönde talimatım olmamıştır"

Sabah'ın özel haberine göre Kaftancıoğlu ifadesinde; Suat Özçağdaş'ın, kentteki hukuka aykırı yapılaşmayı kontrol etmek, kent suçlarını takip etmekle görevli olduğunu, görevini yerine getirdiğini şikayetçinin evinin ya da şahsına özel başka bir mahali fotoğraflamadığını söylediği ortaya çıktı.

Ayrıca kendisinin Suat Özçağdaş'a bu yönde hiçbir talimatı veya telkininin olmadığını, mahallinde görev kapsamında araştırılması yönünde de partisinin de talimat verdiğini, kendisinin sadece Suat Özçağdaş'ın görevini yerine getirmesinden dolayı hakkında işlem yapıldığını öğrenmesi üzerine kendisinin görevini yapması anlamında destek açıklaması yaptığını belirttiği ortaya çıktı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum