GÜNDEM

Can Dündar'a "Golden Pen" ödülü verildi

Dünya Yayıncılar Birliği’nin bu yılki “Golden Pen” (Altın Kalem) ödülü, firardaki eski Cumhuriyet gazetesi yayın yönetmeni Can Dündar’a verildi.

Can Dündar'a "Golden Pen" ödülü verildi

Güney Afrika'da düzenlenen 69. Dünya Gazeteler Kongresi'nde "Altın Kalem Özgürlük Ödülü" Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yönetmeni Can Dündar'a verildi.

Ödül töreninde konuşan Can Dündar, "İlk WAN-IFRA 'Altın Kalem' ödülünü 1961'de Ahmet Emin Yalman almış. 56 yıl sonra alan 2. Türk gazeteci oldum. Hapisteki meslektaşlarıma adıyorum" dedi.

Dünya Gazeteler Birliği'nin internet sitesinde Can Dündar'ın MİT TIR'ları haberi nedeniyle Silivri Cezaevi'nde 93 gün kaldığını anlatıldı ve "Ancak Can Dündar'ın özgürlüğü uzun sürmedi. Mayıs 2016'da hâkim kararını beklerken silahlı birinin saldırısına uğradı. Can Dündar daha sonra 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı" denildi.

Can Dündar'ın ödül töreniyle ilgili kongreye katılan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök ise şunları yazdı:

CAN DÜNDAR ÖDÜLÜ ALDIKTAN SONRA NEDEN HEMEN LONDRA’YA UÇTU

Dünya Yayıncılar Birliği’nin bu yılki “Golden Pen” (Altın Kalem) ödülü, Tük gazeteci Can Dündar’a verildi.

Ödülü, Dünya Editörler Forumu’nun Amerikalı yeni başkanı Dave Galloway’in elinden aldı.

Galloway konuşmasında bu ödülün ilk defa 1961 yılında verildiğini, o yıl da bir başka Türk gazeteci olan Ahmet Emin Yalman’ın aldığını söyledi.

Can Dündar ödülü aldıktan sonra Londra’ya uçtu. Silivri’de yattığı günleri anlatan bir kitap yazmış. “Tutuklandık” isimli kitabı Almanca ve İngilizce’de de yayınlanmış.

Londra’da Shakespeare Company bu kitabı oyunlaştırmış.

Dündar’ı da oyunu seyretmesi için davet etmişler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar