GÜNDEM

Can Dündar ve Fuat Uğur arasında "mal varlığı" tartışması

Gazeteciler Fuat Uğur ve Can Dündar arasında Twitter hesapları üzerinden Dündar'ın el konulan mal varlığına ilişkin tartışma yaşandı.

Can Dündar ve Fuat Uğur arasında "mal varlığı" tartışması

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde Can Dündar’ın taşınır, taşınmaz mal varlığı ile banka hesaplarının tamamına el konulmasına karar verdi. Dündar, konuyla ilgili Twitter hesabından "İnsanın asıl “ev”i yurdudur. Biz 82 milyon yurttaş, asıl o büyük evi karanlıkta kaybetmek üzereyiz. Şu anda her evden daha önemli bu..." paylaşımında bulundu.

FUAT UĞUR: CAN DÜNDAR'IN GÖZÜ TOK ÇÜNKÜ...

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Dündar'ın bu tweetini paylaşaral "Malvarlığına el konulunca böyle yazmış. O cıvık üslubuyla “politik romantizm” peşinde hala. Postbank’ın Berlin’deki şubelerinden birinden hesabına yatırılan aylık 80 bin Euro, arkadaştaki bu gözütokluğun en önemli sebebi. Okuyun, yazmıştım" yorumunda bulundu. Uğur, bu paylaşımına eski bir yazısını ekledi. Bu yazıda Dündar'ın aylık gelirinin dudak uçuklatan bri miktar olduğu iddia ediliyordu.

CAN DÜNDAR YALANLADI

Can Dündar ise Uğur'un tweetini paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Bi bitmedi yalanlarınız. O zaman da yazmıştım. Açık teklifimdir: Gel, bankaya gidip dökümleri çıkaralım. Öyle bir para varsa, hatta borç dışında tek kuruş varsa, hepsi senin olsun. Tek koşulum var: Yalanın ortaya çıktığında, “Ben yalancının tekiyim”diye yazacaksın. Hodri meydan!"

Uğur, Dündar'a "Ha, ben Almanya’ya gelip senin dökümlerini isteyeceğim ve gerçek ortaya çıkacak. Böylece de senin BND’nin ve Alman devletinin korumasında olmadığına inanacağız öyle mi? Yaptığın teklife kargalar bile güler. Benim kaynağım sağlam. Neyin hayrına el üstünde tutulduğun da ortada" yanıtını verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar