GÜNDEM

Can Dündar mahkemeye gelmezse kaçak sayılacak

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada yargılanan firari sanık gazeteci Can Dündar'ın 15 gün içinde mahkemeye gelmemesi durumunda "kaçak" sayılacağı ve mal varlığına el konulacağı uyarısında bulunuldu.

Can Dündar mahkemeye gelmezse kaçak sayılacak

Can Dündar'ın Cumhuriyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeniyken MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin habere yer verdiği gerekçesiyle yargılandığı davaya 17 Eylül'de devam edildi.

GELMEZSE KAÇAK SAYILACAK

Dündar hakkında, 15 gün içinde mahkemeye gelmemesi durumunda "kaçak" sayılacağı ve mal varlığına el konulacağına yönelik karar alındı.

Mahkemede Can Dündar'ı temsil eden avukat Abbas Yalçın, müvekkili hakkında kaçak hükümlerinin uygulanamayacağını öne sürerek, "Zira soruşturmanın başından itibaren müvekkil düzenli olarak mahkemeye katılmıştır. Hatta karar duruşmasına dahi girmiştir. Ancak karar duruşmasında silahlı saldırı olması ve hayati tehlike yaşaması sebebiyle yurt dışına gitmek zorunda kalmıştır. Bu nedenle CMK kaçak hükümleri uygulanamaz." dedi.

Avukat Yalçın, böyle bir hükmün yargılamaya bir katkı sağlamayacağını da savunarak, müvekkili hakkında prosedürün beklenilmesini ve savcılık talebinin reddine karar verilmesini istedi.

MAL VARLIĞINA EL KONULACAK

Mahkeme, CMK 248. maddesine göre sanığın üzerine kayıtlı bulunan taşınır, taşınmaz ve banka mevduat hesapları ile üçüncü kişilerdeki alacak hesaplarına ilişkin de CMK 127 ve 128. maddeleri uyarınca el koyma kararı verileceğinin ihtar edileceğine yönelik karar aldı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar