GÜNDEM

Can Ataklı Ekrem İmamoğlu'na yine saydırdı!

Gazeteci Can Ataklı, Ekrem İmamoğlu'nu "Tweet atma, iş yap! Bırak bu cumhurbaşkanlığı hayalini" sözleriyle eleştirdi.

Can Ataklı Ekrem İmamoğlu'na yine saydırdı!

Gazeteci Can Ataklı, Tele-1 Televizyonu'nda 21 Ağustos tarihinde yayınlanan 'Gün Başlıyor' programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı sert bir şekilde eleştirdi. Ataklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul için sarf ettiği ve Sabah gazetesinin ilgili tarihteki birinci sayfasında haberleştirdiği "Çöp, çukur, çamur yeniden kabus oldu" sözlerine tepki gösterdi. İstanbul için böyle bir durum olmadığını söyleyen Ataklı, Ekrem İmamoğlu'nu bu yorumlar karşısında "Tweet atma! İş yap" diye seslendi.

İMAMOĞLU'NA CUMHURBAŞKANLIĞI UYARISI

Can Ataklı, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı hayali olduğunu söyleyerek "Bu cumhurbaşkanlığı hayalini bırakın... Herkes küçük Tayyip olmasın abi! Belediye başkanıyım, oradan da cumhurbaşkanı olacağım. Bırakın!" ifadelerini kullandı. 

İşte Ataklı'nın açıklamaları:

"TWEET ATMA! İŞ YAP!"

"Ama burada Ekrem İmamoğlu! Tweet atma abicim. Tweet atma! Eylem yap. Giy çöpcü üniformasını göster bana de ya da başka bir şey bul. Ama tweet atmayın ya!"

"HASAN BÜLENT KAHRAMAN'I DANIŞMAN YAPMA!"

"Hasan Bülent Kahraman'ı yapma ya danışman! Mecbur değilsiniz. Niye şimdi açıklama yapmıyorsunuz? Adam istifa etti. Niye? Acayip tepki oldu. Bu nedir, diye. Ha! Senin danışmanların "abi istifa etsen iyi olur" falan dediyse... Çık açıkla niye yaptın? Neden kabul ettin istifasını?"

Hasan Bülent Kahraman olayı nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat Platformu’nun Danışma Kurulu'nda yer alan isimlerden biri olan Hasan Bülent Kahraman'ın göreve getirilmesinin ardından Sabah gazetesindeki eski yazıları Twitter'da gündem oldu. Yoğun tepki alan Kahraman'ın 20 Ağustos'ta istifa ettiği duyuldu.

"BELEDİYE BAŞKANLIĞINI DA ZEDELEDİNİZ"

"Belediye başkanlığını da zedelediniz. Çünkü madara etti seni! Birini atadın. Sosyal medya tepki gösterdi. Adam kendiliğinden gitti. Açıklama yapmıyorsun!

İşte biz bunları eleştiriyoruz. Ben, adam kalksın gitsin, indirin bu belediye başkanını, demiyorum ki."

"BIRAKIN BU CUMHURBAŞKANLIĞI HAYALİNİ"

"Bir de bu cumhurbaşkanlığı hayali! Ne olur! Bu anketler filan! Hakikaten... İstanbul en az 10 yıl dirayetli, akıllı, vicdanlı, demokrasi ve hukuka uyan bir başkan tarafından yönetilsin. Herkes küçük Tayyip olmasın abi! Belediye başkanıyım, oradan da cumhurbaşkanı olacağım. Bırakın! İstanbul Cumhurbaşkanlığı bence daha iyi. Bak bana sorsalar, Parlamentoya mı gir, Başbakan mı ol, İBB Bakanı mı ol, diye... Vallahi İBB Başkanlığı'nı seçerim. Oraya gidiyorsun Biden'la uğraş, Trump ile telefon, Putin ile konuş, Akdeniz, düşman... 16 milyon ya! Kaç tane Avrupa ülkesinin nüfusu 16 milyondan az!.. Efsane olurum ya! New York'un var böyle bir başkanı, şehri cinayetten, kapkaçtan arındırdı. Güvenli kent haline getirdi. Efsane oldu. Amerikan Başkanı olup ne yapacaksın! Yok Kuzey Kore'nin Kim'iyle uğraş, yok Mozambik'in bilmem nesi gelecek, dünyada kimsenin gitmediği ülkenin şeyi gelecek onun önünde de bilmem ne yap! Adam New York'u ihya etti. Sen de yap! İstanbul'u dünyanın bir numaralı kenti yap. Güvenlik, temizlik, kültür, sanat, bilim, edebiyat, teknoloji... Her alanda yap. Bu halk onun için oy verdi! Ona güvendi! Söylediğimiz bu!"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar