POLEMİK

ByLock'tan çıkan darbe mesajının ucu Can Dündar'a dayandı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın 15Temmuz'dan altı ay önce Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar'a darbe hazırlığı imasında bulunduğu iddia edildi.

ByLock'tan çıkan darbe mesajının ucu Can Dündar'a dayandı

İstanbul Başsavcılığı FETÖ'nün tepe isimlerinden Barbaros Kocakurt ile eski STV Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Kızıltepe arasında geçen ByLock yazışmasında çarpıcı bir ayrıntıya ulaştı.

BYLOCK YAZIŞMALARI
İlginç detayı Akşam gazetesi manşetine taşıdı. Yazının konusu dönemin ABD Başkan Yardımıcısı Joe Biden ile Can Dündar'ın oğlu arasında geçen görüşme. Kızıltepe, mesajında Joe Biden'ın Ege Dündar'a "Bu adam (Cumhurbaşkanı Erdoğan kastediliyor) bizi pek dinlemiyor ama TSK tarafından kokular geliyor gibi bir cümle sarf etmiş" dediğini yazıyor. Yazışmada bunun 'askeri müdahale' olduğu ifade ediliyor.

ÇOK CESUR BİR BABAMIN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Can Dündar'ın MIT TIR'ları davasından tutuklu olduğu dönemde Biden, 15 Temmuz hain darbe girişiminden yaklaşık 6 ay önce ocak ayında eşi Dilek Dündar ve oğlu Ege Dündar ile görüşmüştü.

Ege Dündar, Biden ile aralarındaki görüşmeyi "Kısa bir konuşma oldu. Bana babamızın durumunu, iyi olup olmadığını sordu. Bana çok cesur bir babamın olduğunu söyledi. Gurur duymam gerektiğini söyledi. Gereken her şeyi yaptıklarını, basın özgürlüğü için konuşmaya devam edeceklerini söyledi. Desteğini bildirdi" şeklinde anlatmıştı.

Bilindiği üzere Can Dündar, Kasım 2015'te MİT tırları kapsamında tutuklanmıştı. 2016'nın şubat ayında tahliye edilen Can Dündar, Almanya'ya firar etmişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar