GÜNDEM

Burhanettin Duran muhalefetin siyaset üretme zorluğunu yazdı

Sabah Gazetesi yazarı Burhanettin Duran, muhalefetin, iktidarın oy kaybını dile getirmesine rağmen yanılmalarını, Babacan ve Davutoğlu’nun da partilerini kurduktan sonra muhalefetin kullandığı dilin benzeri şekilde hareket ettiklerini köşesine taşıdı.

Burhanettin Duran muhalefetin siyaset üretme zorluğunu yazdı

Muhalif çevrelerin iktidarın oy kaybı içerisinde olduğunu  söylemekten mutluluk duyduğunu ifade eden Sabah Gazetesi yazarı Burhanettin Duran sözlerine şu şekilde devam etti "Son haftalardaki kimi anket şirketlerinin tartışmalı çalışmaları bir yana, bazı internet mecrası yöneticileri 2013'ten bu yana ısrarla "Erdoğan bu defa gidiyor" söylemini tekrarlamayı ve konuklarına tekrarlatmayı çok seviyorlar."

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na değinen Duran, "Şimdilerde AK Parti'den ayrılanların kurduğu yeni partilerin genel başkanlarının ya da destekçilerinin Başkan Erdoğan'a getirdiği suçlamalar ile de bu söylemi zenginleştirmeye çalışıyorlar. Onları "iktidarın parçası iken yapılanlarla ilgili günahlarınızı itiraf edin baskısı" altında tutmaları işe yarıyor." dedi.

Muhalefetin kendisini iktidardan ayrıştırmada en etkili yolun suçlama değil; siyaset üretme olduğunu belirten Duran, "Yani seçmene iktidarınkinden farklı politika önerileri sunabilmektir. Seçmen mevcut politikalara ve yürütücüsü aktörlere yapılan eleştirileri dinler; ancak nihai anlamda ülkeyi kimin daha iyi yönetebileceği kanaatine göre oy verir. 18 yıllık dönemde aldığı bütün eleştirilere rağmen AK Parti hala siyaset üretme konusunda sayıları giderek artan muhalefet partilerinden açık ara önde." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar