GÜNDEM

Burhanettin Duran: İmparatorluk ve Hilafet yerine güçlü milli devlet olmalı

Ayasofya'nın, camii olarak ibadete açılmasının ardından hilafet ile ilgili açıklamalara tepkiler gelmeye devam ederken; Sabah Gazetesi yazarı Burhanettin Duran da bugünkü köşesinde 'Yeni Osmanlı, İslamcı, sözde halife, sultan' etiketlerini kullananların ağır bir ideolojik kampanya yaptıklarını ifade ederek tartışmaların sağlıklı olmadığını imparatorluk ve Hilafet yerine güçlü milli devletin olması gerektiğini belirtti.

Burhanettin Duran: İmparatorluk ve Hilafet yerine güçlü milli devlet olmalı

Sabah Gazetesi yazarı Burhanettin Duran, bugün kaleme aldığı yazısında, Ayasofya'nın, 86 yıllık aranın ardından cami olarak ibadet açılması ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasetinin ajandasının yoğun bir şekilde tartışıldığını belirtip "Kimisine göre "bir yapılacaklar listesi" var ve devamı gelecek. Özü de "Türkiye'nin adım adım İslamlaştırılması." Batı medyası da "rejim değişikliği"iddiasını en üst düzeyde seslendiriyor. Ana iddialar, 'Osmanlı İmparatorlu'nu canlandıran' Erdoğan'ın "halifeliği geri getirdiği" ve 'Atatürk'ün laik mirasına son verdiği' yönünde." şeklinde konuştu.

Ankara'nın inisiyatifini sınırlandırmak isteyen aktörlerin medyalarının, 'Yeni Osmanlı, İslamcı, sözde halife, sultan' etiketlerini kullanmasının ağır bir ideolojik kampanya olduğunun altını çizen Duran, sözlerine şu şekilde devam etti "İçeride bu tartışmanın sürdürülmesi ise sağlıklı değil. Türkiye'nin gerçeklerini, kapasitesini ve niyetini iyi anlamak lazım. Ne kafa karışıklığına kapılmak ne hülyalara dalmak ne de propagandaya kapılmak gerekir. O halde yeni ve iddialı olanı, Erdoğan'ın "büyük ve güçlü Türkiye" tanımlamasını nasıl anlamalıyız? Bence bu arayış, Türkiye Cumhuriyeti'nin küresel sistemde etkin rolü olan "güçlü milli devlet" olarak yeniden konumlandırılmasıdır."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar