TELEVİZYON

Bundan kimsenin haberi yok! Sabah yazarı TV8.5 kaydını izlerken fark etmiş!

Yılın En Başarılı Gündüz Kuşağı Sunucusu ödülü Zuhal Topal'a verildi. Ödül töreninin canlı yayınlandığı TV8.5 kanalında ise bu bölüm yayınlanmadı. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ detayları okuyucuları ile paylaştı.

Bundan kimsenin haberi yok! Sabah yazarı TV8.5 kaydını izlerken fark etmiş!

Türkiye Başarı Ödülleri'nde, Yılın En İyi Gündüz kuşağı programı FOX Tv Zuhal Topal'la Sofrada programı seçildi.  TV8.5 kanalında canlı yayınlanan törende, ödülün Acun ılıcalı'nın telif hakları yüzünden mahkemelik olduğu Zuhal Topal'a ve onun sunduğu Sofrada programına gitmesi herkesi şaşkına çevirmiş.

Meğer Zuhal Topal sahnede iken TV8.5 da yayın kesilmiş ve o anlardan izleyicinin haberi olmamış. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da bu durumu kayıttan izlediğinde fark ettiğini belirtti. İşte Aytuğ'ın geceye damga vuran olaya ilişkin kaleme aldıkları:

ÖDÜL GECESİNDE İLGİNÇ ÇAKIŞMA

Önceki gece Türkiye Başarı Ödülü'mü almak için Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ndeydim. Yılın En Başarılı Yazarı ödülünün gururu yanında haber açısından da hayli bereketli bir gece oldu.
Tören Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu, tv8'in kardeş kanalı tv8,5'tan canlı yayınlanıyordu. Sıra Yılın En Başarılı Gündüz Kuşağı Sunucusu ödülüne geldiğinde geceye katılan ve ekrandan izleyenlerle birlikte ben de büyük bir şaşkınlığa uğradım. Zira ödül, Acun'un telif hakları yüzünden mahkemelik olduğu Zuhal Topal ve onun sunduğu Sofrada programına gitti. Malum, Acun bu programın formatının kendi kanalında yayınlanan Yemekteyiz'den çalıntı olduğu iddiasıyla mahkemeye başvurmuş, uzman bilirkişi ise bu iddiayı doğrulayacak bir rapor oluşturmuştu. Geçen hafta boyunca da Acun, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olup Fox'u hırsızlıkla suçlamıştı. Durum böyleyken, tv8,5 canlı yayınında Zuhal Topal ile Sofrada'nın ödül alması herkes tarafından 'ilginç bir çakışma' olarak nitelendirildi. Topal ise teşekkür konuşmasında "1.5 yıldır bu programı yapıyorum, yoluma devam edeceğim" dedi.
Eve geldim, tv8,5 yayınını kayıttan izledim. Bir de ne göreyim? Zuhal Topal sahneye çıktığı anda yayın kesilip ekrana tv8 programlarının tanıtımı girmiş. Yani Zuhal Topal'ın o konuşmasından tv8,5 izleyicilerinin haberi olmamış.
Neyse, 'Öngörülemeyen küçük bir yayıncılık kazası' deyip geçelim...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar