GÜNDEM

Bülent Orakoğlu'ndan gündemi sarsacak soru: Kılıçdaroğlu tutuklanacak mı?

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Canan Kaftancıoğlu'nun davasına gelen büyükelçileri işaret ederek daha önce gündeme gelen "Kılıçdaroğlu tutuklanacak mı?" sorusunu bir kez daha sordu.

Bülent Orakoğlu'ndan gündemi sarsacak soru: Kılıçdaroğlu tutuklanacak mı?

Canan Kaftancıoğlu'nun cezasının onanmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Süreç AYM'ye kadar gidebilir. 

Birçok yazarın ana konusu olan dava, Bülent Orakoğlu'nun da gündemindeydi. Orakoğlu, Kaftancıoğlu'nun davasında şehit ailelerini temsil eden avukatların kurşunlu zarflarla tehdit edildiğini öne sürdü.

Bunun yanında birçok büyükelçinin ve farklı kademelerde görevli isimlerin Kaftancıoğlu'nu desteklemek için davaya geldiklerini söyledi.

İstinaf Mahkemesi Kaftancıoğlu hakkında, ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’, ‘kamu görevlisine alenen hakaret etmek’, ‘Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret etmek’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamak’, ‘Halkı din ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlarından toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası kararını onayladı. Son yargı mercii Yargıtay. Kararın ardından Kaftancıoğlu, kişisel Twitter hesabından yaptığı manidar paylaşımda 1 yıl önce bugün, İstanbul seçimlerini kazandıklarını hatırlattı. Kaftancıoğlu yaptığı manidar paylaşımda seçimi kazandıklarının sene-i devriyesinde bu hapis cezasının verilmesini herhalde kasıtlı buluyor. 1 gün önce 1 gün sonra ne farkeder diyemeyeceğim. Bu bir sopa ikazı. Başka suçlara karışmış ilişkide olduğu bazı kişiler ile ilgili operasyonların devam edeceğinin işaretlerini taşıyor olabilir zannımca. Olmayabilir de. Ancak bu konuda kaleme aldığım 29 Mayıs 2017 tarihli yazımda ‘’ 15 Temmuz Darbe soruşturma raporu neden 27 Mayıs 2017 tarihinde açıklandı” başlıklı yazımda bu konuyu şöyle açıklamıştım: ‘’Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, 15 Temmuz soruşturmasının ana detaylarını geçen hafta 27 Mayıs’ta kamuoyu ile paylaştı. İlginç ve müspet bir tarihte, devlet aklının bir ürünü olarak yapılan açıklamalar, darbelerin anası olarak nitelenen 27 Mayıs 1960 darbesinin 57’nci yılına özellikle denk getirilmişti. Bu tarih asla rastlantı değildi. Zira 15 Temmuz’da Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili 221 şüpheli hakkında hazırlanan ve Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen çatı iddianamesinde darbeci hainlerin 27 Mayıs darbesini örnek aldıkları tespit edilmişti. Burada verilen mesaj 27 Mayıs’ta darbeciler Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanını asarak şehit etmişlerdi. Başkan Erdoğan’ı da ailesiyle beraber şehit etmek isteyen vatan hainlerini hukuken çok kötü günler bekliyordu.’’ Aynı durum genelde Kaftancıoğlunu da bekliyor olabilir. 

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar