GÜNDEM

Bülent Orakoğlu’ndan Demirtaş ile ilgili Kılıçdaroğlu’na bomba cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk sürecine itiraz etmesine Yeni Şafak Gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu’ndan yanıt geldi. Orakoğlu, Demirtaş’ın tutukluluk gerekçelerine köşesinde detaylıca yer verdi.

Bülent Orakoğlu’ndan Demirtaş ile ilgili Kılıçdaroğlu’na bomba cevap

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu, Amerikanın Sesi’ne gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk sürecine itiraz ettiğini, düşüncelerini söylediği için tutuklu olduğunu ifade ettiği konuşmalarına "Hayır Sayın Kılıçdaroğlu gerçek bu değil, bunu siz de biliyorsunuz. Sözleriniz çok yaklaşan erken seçimde HDP/PKK’nın oylarını hedeflemiş görünüyor. Çok yazık. Öncelikle 2014 yılında 6-7 Ekim olaylarında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın eş başkan olduğu dönemde “HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun Kobani olaylarını bahane ederek” serhildan (ayaklanma ) çağrıları yapmaları üzerine terör örgütü PKK/HDP ve yandaşlarının 36 ilimizde gerçekleştirdikleri saldırılarda 2 polisimiz şehit oldu. 31 kişi hayatını kaybetti. 221 vatandaşımız ve 139 polisimiz yaralandı. 366 terör örgütü yandaşı tutuklandı. Olaylarda 201 okul ve çok sayıda kamu binaları tahrip edildi.”dedi.

Şiddet eylemlerinin devlete maliyetinin 300 milyonu aştığını belirten Orakoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti "Serhildan gösterilerinde Diyarbakır’da yoksul ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşı PKK’lı teröristlerce vahşice katledildiler. Bu vatan hainlerinden 41 sanıktan 16’sı 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2’si ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırıldılar. Suç tarihinde HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandılar. HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın ortamı geren açıklamaları, serhildan çağrıları üzerine sokağa inen teröristler ve yandaşları tarafından katledilen 36 masum kişi ve 400 yaralının akan kanlarından ve canlarından Selahattin Demirtaş, Figen Yüsekdağ ve PKK/HDP sorumludur. Olaylarda bilfiil cinayet işleyip işlemediklerini bilmiyoruz ama akan kanların baş sorumlusu kendileridir. Eylem ve katliam emrini veren azmettiriciler kendileridir.”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar