GÜNDEM

Bülent Orakoğlu yazdı: Erdoğan-Asiltürk görüşmesi Milli İttifak için mi?

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Oğuzhan Asiltürk arasındaki ikinci görüşmeyi yazdı. Orakoğlu, bu görüşmenin milli ve yerli bir ittifakın habercisi olduğunu belirtti.

Bülent Orakoğlu yazdı: Erdoğan-Asiltürk görüşmesi Milli İttifak için mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Oğuzhan Asiltürk arasında ikinci bir görüşme de gerçekleşti. 

Bu ikinci görüşme siyaset kulislerini de hareketlendirdi. 

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu da bugünkü yazısında bu görüşmeyi ele aldı ve "milli ve yerli bir ittifak mı" diye sordu.

İşte Orakoğlu'nun yazısı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24.12.2020 tarihinde Ak Parti Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada muhalefete ciddi anlamda çatarak eleştirilerini sıraladı. ‘’Bu zihniyet Kur’an-ı Kerim’i ve ezanı Türkçe okumak garabetine kalkıştı. PKK’lı teröristlere ‘hendek kazan arkadaşlar’ diyen, YPG’lileri ‘vatanını savunanlar’ diye niteleyen, FETÖ’cüleri ‘hak arayan mağdurlar’ gibi göstermeye çalışan, Gezicileri ‘aydınlanma hareketi’ olarak göstermek isteyenlerdir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı’na ‘diktatör’ diye bühtan ederken, kendi partisinde faşizmin en sefil şeklini uygulayandır. Bu zihniyetin temsilcisi olan zat işte dün çıktı, varlık barışı uygulamasını, uyuşturucu, fuhuş, organ ticaretiyle irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü. Ülkesine ve halkına husumeti siyasetinin merkezine oturtan zihniyeti, ona sufle verenlerle tarihe gömmek boynumuzun borcudur. Her şey gibi muhalefetin de yerli ve millisini ülkemize kazandırmak inşallah bize nasip olacaktır.”

Bu açıklama sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etmesinin hemen ardından yeni yılın ikinci ziyaretini Asiltürk’e yapması, Kulislerde ‘’Erdoğan yeni dönem için sözünü ettiği yerli ve milli muhalefeti inşa etmeye mi çalışıyor” sorusunu ve tartışmalarını beraberinde getirdi. Bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde birlikte iftar yapmaları Saadet Partisi içinde cılız bazı tepkilere neden oldu. 

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar