GÜNDEM

Bülent Arınç'a suikastle suçlanan Albay Büyükköprü İpek Özbey'e konuştu: Her şey kozmik odaya girmek içindi

Bülent Arınç’a suikastle suçlanan Albay Erkan Büyükköprü, yaşananları ve son kitabını Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e anlattı.

Bülent Arınç'a suikastle suçlanan Albay Büyükköprü İpek Özbey'e konuştu: Her şey kozmik odaya girmek içindi

Bülent Arınç’a suikastle suçlanan Albay Erkan Büyükköprü, yaşadığı polis baskınını, kendisine ait olmayan bir kağıtla nasıl suçlandığını Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e anlattı. "Her şey kozmik odaya girmek içindi" diyen Büyükköprü, "Yoksa kimse Erkan Albay’ı tanımaz, bilmez. Yüzlerce, binlerce albaydan biri" dedi:

- Neden siz hedef seçildiniz? Asıl amaç neydi?

Asıl hedef Kozmik Oda’ya girmekti. Yoksa kimse Erkan Albay’ı tanımaz, bilmez. Yüzlerce, binlerce albaydan biri.

- Tamam da yüzlerce, binlerce albay içinde neden siz?

Kozmik Oda’da biz görev yaptığımız için kullanıldık. Özel Kuvvetler 1952’de bir kanunla kuruluyor. Yıllarca değişik isimlerle görev yapıyor. Ama seferberlik teşkilatı Soğuk Savaş döneminde Rus işgaline karşı Amerika’nın TSK’ye yerleştirdiği bir sistem. Bunu yıllarca ABD kontrol ediyor. 1990’lı yıllardan itibaren Silahlı Kuvvetler, ABD’ye “Tamam, biz yapıyı kurduk, size ihtiyacımız yok” diyor, yapının dışına çıkarıyor. Ben görev yaptığımda da ABD bu işin hiçbir yerinde yoktu. Aradan 20 yıl geçtikten sonra ABD, seferberlik teşkilatının geldiği noktayı görmek ve sistemi şu anda olduğu gibi bertaraf etmek istedi ve FETÖ’yü de maşa olarak kullandı.

Röportajın tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar