MEDYA KÖŞESİ

Buket Aydın tüm ana haber sunucularının aksine...

Milliyet yazarı Özay Şendir, Kanal D'nin başarılı sunucusu Buket Aydın'la ilgili dikkat çeken bir detayı köşesine taşıdı.

Buket Aydın tüm ana haber sunucularının aksine...

Genel seçim, ekonomi gibi birçok konunun konuşulduğu sıcak bir yaz geçirdiğimizi söyleyen Milliyet yazarı Şendir, böyle yoğun bir sezonda Buket Aydın'ın tüm ana haber sunucularının aksine bu yaz hiç tatil yapmadığına dikkat çekti.  "Böyle zamanlarda seyirci, sahada alıştığı yıldız isimleri görmek ister." diyen yazar "Gördüğü zaman da karşılığını hemen olmasa da sezon açıldığında, kritik zamanlar geldiğinde mutlaka verir." ifadelerini kullandı.

Haber ile şiir çelişir mi?

Birçok insan haber gerçekliğinin, şiirle çeliştiğini zanneder. Oysa tam tersi bir durumdan söz edebilirim size. Nazım Hikmet ya da Necip Fazıl mısralarını ezbere söyleyen kişilerden çoğunun işi haberciliktir. Bunların içinden biri, özellikle son dönemde çok daha fazla dikkat çekiyor.

Kanal D ana haber bültenini sunan Buket Aydın’dan söz ediyorum. Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olup, Attila İlhan şiirleri üzerine master yapmış birisi... İlk gördüğüm gün, cevabını çok merak ettiğim, “Müjgan’la ben ağlaşırız” mısrasındaki Müjgan’ın, kirpik anlamında mı yoksa Attila İlhan’ın kedisinin adı olarak mı şiire girdiğini soracağım kendisine. Ancak Aydın’ın dikkat çekmesine dair kurduğum cümle, İlhan şiirleri üzerine yaptığı master değil.

Buket Aydın, tüm ana haber sunucularının aksine, bu yaz hiç tatil yapmadı. Yeni bir sisteme geçtiğimiz genel seçim, ardından yoğun diplomasi ve ekonomi konuştuğumuz sıcak bir sezon oldu.

Böyle zamanlarda seyirci, sahada alıştığı yıldız isimleri görmek ister. Gördüğü zaman da karşılığını hemen olmasa da sezon açıldığında, kritik zamanlar geldiğinde mutlaka verir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar