GÜNCEL

Bu yazı herkesi ilgilendiriyor! İçeriden birileri bilgileri kopyalayıp satmış!

Sabah yazarı Hıncal Uluç, yargıç bir okurundan aldığı maili köşesinde paylaştı. Mailde yazanlar ev sahibi olan herkesi yakında ilgilendiriyor. Uluç, İçişleri, Adalet ve Hazine/ Maliye Bakanlarımıza seslendi.

Bu yazı herkesi ilgilendiriyor! İçeriden birileri bilgileri kopyalayıp satmış!

Sabah yazarı Hıncal Uluç, geçtiğimiz haftalarda kaleme aldığı yazısında cep telefonuna gelen reklam içerikli ve kimden geldiği belli olmayan mesajlara isyan etmiş ve yetkililere çağrıda bulunmuştu.

Uluç bu sorunun devam ettiğini belirtti ve bir okurundan aldığı dehşetle okuduğu maili okuyucuları ile paylaştı. "Herkesin cep telefonları, her gün, canı isteyen herkes tarafından dolduruluyor.Nerden alıyorlar bilgilerimi?.." diye soran Uluç cevabı da kendisi verdi:

Demek içerden..
Bir şekilde devletten, Telekom'dan, DigiTurk, Vodafone, Emlak Konut'tan, Tapu'dan, ötekilerden bilgileri ele geçir. Sonra, her türlü eşkiyaya sat..

Suç ortaklığını “Devlet” yapıyor!..

Önce, okur Mehmet Haskalaycı'dan aldığım ve dehşetle okuduğum şu maile göz atın sevgili okurlar ve de Maliye/ Hazine, İçişleri ve Adalet Bakanlarım.. Yollayan Mehmet Haskalaycı sıradan bir insan değil. Yargıç, İdari Yargı'da yargıç.. Buyrun..

***

"Sevgili Hıncal Uluç,
Öncelikle selam ve sevgilerimi sunuyorum. İdari Yargı'da hakim olarak görev yapıyorum. Telefon yazınızı okuyunca benzer bir sorunu size bildirmek istedim.
Satmak veya kiraya vermek gibi düşüncem yok. Ama her gün emlakçılar beni cep telefonumdan arıyor. İsmimi, soyadımı, evimin adresini, parselini, adasını bana söyleyerek, 'Filanca yerde eviniz var satmayı veya kiraya vermeyi düşünüyor musunuz' diye soruyorlar. Bölgede benim gibi evi olan herkesi emlakçılar arıyormuş. Altı aydır her gün farklı bir emlakçı beni arıyor.
Bir emlakçı ile tanıştım.
Bunları anlattım, 'Benim özel bilgilerimi nereden buluyorlar' diye sordum.
Anlattığına göre, Emlak Konut'tan, yani içeriden birileri İstanbul'daki tüm konutlarla ilgili bilgileri kopyalamış ve birilerine satmış. Eli çantalı bu şahıslar tüm emlakçıları gezerek bu bilgileri onlara 500 lira karşılığında satıyorlarmış.
Konuştuğum emlakçı 'Ben de onlardan aldım' dedi.
Aslında kişilerin özel bilgilerinin bu şekilde alınması ve satılması suç.
Oysa şu an tüm ev sahiplerinin T.C. kimlik numaralarına kadar her türlü özel bilgileri emlakçıların elinde..
Ev sahibi herkes isyan ediyor.
Aranmaktan bıktık usandık.
Savcılığa suç duyurusunda bulunmayı da düşündüm, işlerimin yoğunluğundan fırsat bulamadım.
Yani telefonda bu şekilde rahatsız edenler de var, sizi bilgilendirmek istedim. Sağlıklı günler dilerim."***


Bu koşullarda nasıl sağlıklı olunur, Haskalaycı Yargıcım.. Nasıl sağlıklı kalınır?.
Özel olması, devlette kalması gereken bilgilerim elden ele en kötü ellerde dolaşırken, nasıl sağlıklı kalınır?. Mafyası var, FETÖ'cüsü var..
Var oğlu var!.
Herkesin cep telefonları, her gün, canı isteyen herkes tarafından dolduruluyor.
Nerden alıyorlar bilgilerimi?..
Demek içerden..
Bir şekilde devletten, Telekom'dan, DigiTurk, Vodafone, Emlak Konut'tan, Tapu'dan, ötekilerden bilgileri ele geçir. Sonra, her türlü eşkiyaya sat..
Bu ülkede kumar yasak.. Bu yasak yüzünden devlet milyarla dolar döviz, milyarla lira vergi kaybını göze aldı. Ama başta Kıbrıs ve Uzak Doğu mafyası internet üzerinden takır takır kumar oynatıyor. Allahın günü de cebime bonuslu, bedavalı reklamlar yollayıp, yarın donumu almak için "Gel.. Gel" yapıyorlar.
İşte sadece geçen hafta cebime gelenler..
Maksatbahis81.com..
İlk kuponum kaybederse yüzde 100 iadeymiş.
Galabet168.com..
Yüzde 35 bonus veriyormuş.
Heybet25.com.. 500 lira peşin bonus veriyor, oynamaya başlayayım diye..***

Şimdi soruyorum, İçişleri, Adalet ve Hazine/ Maliye Bakanlarımıza..
Bu ülkede kumar yasaklanmışken, eğlence için tombala oynayan evler, keyif pokeri oynanan kulüpler polislerce basılırken, milyarlık kumar mafyasının ceplerimizde at oynatmasını engellemeye mi yetmiyor devletin gücü?
Wikipedia gibi yararlı bir ansiklopediyi engelleyen devletimin mafyayı nasıl cebimize salıyor?.
Çocuklarımıza kadar herkesin elinde olan telefonlarımızla bizi kumar mafyasına nasıl teslim ediyor?.
Gücünüz yetmiyorsa, serbest bırakın. Hiç değilse yasal olsun..
Ülkeme döviz girsin. Mafya kâr edeceğine, devlet vergi alsın!.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar