GÜNDEM

"Bu sorular Kılıçdaroğlu'na ilk kez soruldu!"

Sabah yazarı Mahmut Övür, CHP kurultayını değerlendirdiği yazısında, kurultayın en dikkat çeken ismi olan Nuriye Berberoğlu'na ve Kılıçdaroğlu'na yönelttiği sorulara dikkat çekti.

"Bu sorular Kılıçdaroğlu'na ilk kez soruldu!"

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, CHP'nin 37'nci Kurultayı için "Eğer bir sürprizden söz edilecekse o sürprizi, adı sanı hiç duyulmayan bir partili yaptı; Nuriye Berberoğlu..." diyerek Berberoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelttiği soruları kaydetti. "FETÖ'ye karşı mücadeleden hiç söz etmeyen, iktidara yürüyeceği "dostları" incitmemek için PKK-HDP ilişkisini görmezden gelen Kılıçdaroğlu'na, ilk kez böyle sorular soruldu" diyen, kurultaydan izlenimlerini şu şekilde aktardı:

Berberoğlu önce delegeyi şoke etti: "Tıpış tıpış yürümeyi tercih eden delegeler, nasılsınız? İyi misiniz? Halinizden memnun musunuz?"

Sonra da sözü FETÖ-CHP ilişkisine ve geçmişte SHP'den atılan Kürt milletvekillerini getirerek şöyle bir kıyaslama yaptı:

"1989'da Paris'te Kürt konferansına izinsiz katılan 7 milletvekili SHP'den ihraç edildi. Zaman gazetesinin sponsorluğunda Fetullah'ın konferansına katılan CHP milletvekilleri izinli oldukları için ihraç edilmedi, öyle mi?"

Bunu dediği anda Divan'dan "süreniz doldu" diye uyarılar da gelmeye başladı. Ancak Berberoğlu dinlemedi ve "Bu kürsüden Genel Başkan'a sormak istediklerim var" diyerek sorularını sıraladı:

"Partimiz, uluslararası bir operasyona maruz bırakıldı. O operasyona konu kaseti, Erdoğan'a izletirken aldıkları görüntüyü size kimlerin nerede servis ettiğini açıklamadınız." Neden?

Aslında bu soruları sadece CHP'li siyasi aktörler değil, "çamur medyası" da hiç sormadı, sormaz da.

Berberoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na ikinci sorusu ise İstanbul seçimlerine günler kala bu köşede yazılan o meşhur "yat buluşması"yla ilgiliydi. Divanın "kesin" uyarısına rağmen o soruyu da sordu: "Kalamış Yat Limanı'nda beraberinizdekilerin tüm telefonlarını kapatarak katıldığınız yat gezisinde kimlerle görüştüğünüzü açıklamadınız."

Ve son olarak "çamur medyası" tarafından gündeme taşınan ve Muharrem İnce'nin itibarsızlaştırıldığı "Saray'a giden CHP'li" haberine değinerek o vekili neden açıklamadığını sordu: "'Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için devletin en kilit noktalarındaki kişileri devreye soktu' dediniz. Ama Saray'a giden vekili açıklamadınız."

Gördüğünüz gibi cevabı aranan onlarca soru var ve Kılıçdaroğlu hiçbirinin cevabını vermiş değil. Bugün Parti Meclisi'ne delerek girenler dahil kimse de bunu sorgulamıyor. Daha vahimi, Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasındaki derin çelişkileri de sorgulayan yok.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar