MEDYA KÖŞESİ

Bu sene bal üretimi az, sahte bala dikkat!

Kemal Öztürk, Habertürk'teki yazısında bal üretimini bizzat yerinden takip edip izlenimlerini aktardı. Bu sene bal üretiminin az olduğunu ifade eden Öztürk, sahte bala dikkat çekti.

Bu sene bal üretimi az, sahte bala dikkat!

Kemal Öztürk, Habertürk'teki yazısında bal üretimini bizzat yerinden takip edip izlenimlerini aktardı. Bu sene bal üretiminin az olduğunu ifade eden Öztürk, sahte bal tehlikesine de dikkat çekti. Ağrı, Eleşkirt bölgesindeki bal üretimini kaleme alan Öztürk, "Bu sene bölgede yağmur yok. Mevsim çok kurak geçtiği için bitki örtüsü ve çiçekler yeterince canlanmadı. Bu yüzden arılar bal yapmakta zorlanıyor. Türkiye’nin bal üretilen tüm bölgelerinde neredeyse durum aynı. O nedenle bu yıl bal üretimi çok az olacak" ifadelerini kullandı.

İşte o yazı:

Onur, Gazi Üniversitesi İşletme mezunu. Ancak çocukluğundan beri içinde olduğu "gezgin balcı" ailesinin geleneğini sürdürmeye karar vermiş. Dedesi ve babası Ordu'da uzun yıllardır bal üreticiliği yapıyordu. Şimdi üçüncü kuşak olarak bayrağı o devralmış.

Ordu'dan gelip, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde Köse dağına bakan bir köyde kovanlarını kurmuş... “Bize gezgin balcı deniyor” dedi babası Nuri Bey.

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar