REKLAM

Bu reklam <font color='#FF0000'>'nefret'</font>i köpürtüyor!

Hitler görüntüleri ile gündeme oturan şampuan reklamı değiştirildi ama ikinci reklam da tepki çekmeye devam ediyor.

Bu reklam <font color='#FF0000'>'nefret'</font>i köpürtüyor!
GAZETECİLER.COM - Reklam da cinsiyet ayrımcılığıyla ilgili bir ilk... Mimarı AKP'li Zeynep Karahan Uslu. Daha önce 'Hitlerli reklam' olarak bilinen ve tepki üzerine geri çekilen şampuan reklamının başı yine dertte. Ürünün ikinci versiyon reklamına da cinsiyet ayrımcılığı iddiasıyla 3 ay yayın yasağı geldi

Akşam'dan Dilek Gedik'in haberine göre, erkeklere özel olarak tasarlandığı belirtilen, faşist diktatör Hitler'in görüntüleri eşliğinde hazırlanan 13 saniyelik şampuan reklamı 'ırkçı' ve 'dinsel' ayrımcılık temaları içerdiği için yayından kaldırılmıştı. 

PERUKLU VE ETEKLİ ÜÇ ERKEK

Firma, ikinci bir reklam filmi hazırladı. Kadın elbisesi giymiş ve peruk takmış 3 erkeğin görüntülerini içeren ve fondaki erkek sesinden 'kadın elbisesi giymiyorsan kadın şampuanı da kullanma. Yüzde yüz erkek şampuanı var' mesajı, AKP'li Zeynep Karahan Uslu'yu harekete geçirdi.Uslu, önce Reklam Özdenetim Kurulu'na başvurdu. Ancak 'kaba mizah var' denilerek reklamda bir sakınca olmadığı yanıtını aldı. Bunun üzerine kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığı yapıldığı gerekçesiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketiciyi Koruma Genel Müdürlüğü Reklam Kurulu'na başvurdu.

Bakanlık Reklam Kurumu, firmanın savunmasını beklemeden tedbirli olarak reklama 3 ay yayın durdurma cezası verdi. Firma 18 Nisan'a kadar Kurul'a savunma gönderilecek. Bakanlık esastan görüşmeyi 8 Mayıs'ta yapacak.

BU REKLAM TÜY DİKTİ

AKP'li Uslu, yapılanan Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti: Gönül isterdi ki sektörün öz dinamikleri işleseydi. Ayrımcılığa karşı duracaksak topyekun olarak durmalıyız. Bu reklam Türkiye'deki ağır cinsiyet ayrımcılığı örneklerine tüy dikti. Bütün kadın STK'larını da bu tür ayrımcı içeriklere karşı durmaya, kamuoyu hassasiyetini yansıtmak üzere aktif tutum almaya davet ediyorum.

ÇOK OKUNANLAR