GÜNDEM

Bu iş sosyal medyada aldı başını gitti! Hıncal Uluç'un sorusu bu kez Vergi Dairesi'ne

Sabah yazarı Hıncal Uluç, reklamların azalması nedeni ile gazete ve televizyonlarda onlarca kişinin işten çıkartıldığını bunun nedeninin de İnfluencer kullanmak olduğunu söyledi. Peki nedir İnfluencer? Uluç detaylı anlattı.

Bu iş sosyal medyada aldı başını gitti! Hıncal Uluç'un sorusu bu kez Vergi Dairesi'ne

Sosyal medyasız yaşayamaz olduk. Yediğimiz, giydiğimiz, gezdiğimiz... anında hesabımızda olsun diye çırpınıyoruz. Sabah yazarı Hıncal Uluç da sosyal medyada yeni bir reklam ve pazarlama ortamı doğduğunu bu nedenle gazete ve tv'lerde onlarca insanın işten çıkartıldığını söyledi.

Mekan sahibinin İnfluencer yani Etkileyici'yi çağırıp malını giydirir, ya da yedirirken fotoğrafını, selfisini çektirip "İnstagram hesabına koy.
Milyonla takipçine ulaştır" dediğini ve parasını ödediğini belirten Uluç, işin akılalmaz boyutlara ulaştığını belirtti.

Uluç, "O zaman, bunun derdi tasası da, her şeye maydanoz sosyal medyaya değil, Maliye Bakanlığı'na, İstanbul Defterdarlığı Vergi Dairesine düşer mesela.. Sahi, Sayın İstanbul Defterdarı, Sizi tanımıyorum ama, bugüne dek hiç İnfluencer vergisi tahakkuk ettirdiniz mi, bu milyarlar dönen ortamdan?. Ya da İnfluencer'a kesilmiş fatura gördünüz mü?" dedi.

Sorun Vergi Dairesi'nin..

İsimleri lazım değil, sosyal medya ünlüsü bazı isimler, şimdi, bazı medya ünlülerinin liderlik ettiği gruplarca linç ediliyorlar..
Efendim, "Bu ülke bunca şehit vermişken, onlar, internet hesaplarında (İnstagram, Facebook ve Tweet) yaptıkları alışverişin, yedikleri yemeklerin keyifli, neşeli fotoğraf ve videolarını yayınlıyorlarmış.. Olur muymuş?."
Ben yazı yazmayı kestim mi, şehitler yüzünden?. Dükkanlar kapandı, restoranlar kilit mi vurdu?.
Yoo!.. Herkes işine devam etti..
O linç edilenler de devam ettiler..
Çünkü işleri o.. Hayatlarını öyle kazanıyorlar..
Anlamadınız mı hâlâ?.
Gazete ve TV'lerde niye tonla adam işten çıkarıldı son zamanlarda?. Çünkü reklamlar azaldı. Gelir azaldı. Çare "Adam azaltmak.." Peki niye azaldı reklamlarımız?.
Çünkü yeni bir reklam/ pazarlama ortamı doğdu..
İnfluencer kullanmak..
Sosyal medyada takipçisi bol kişilere İnfluencer, yani Etkileyici deniyor.
Mekan sahibi, ister ayakkabıcı, ister lokantacı, bu Etkileyici'yi çağırıyor. Malını giydirir, ya da yedirirken fotoğrafını, selfisini çektirip "İnstagram hesabına koy.
Milyonla takipçine ulaştır" diyor ve parasını da ödüyor.
İş öyle büyüdü ki, sadece bu "Etkileyici"lerle çalışan yeni tür reklam şirketleri kuruldu. Etkileyici seçen, gidip fotoğraf sahnesini düzenleyip çeken şirketler..
İş o kadar profesyonel ve o kadar büyük şimdi, farkında değiliz..
O zaman, bunun derdi tasası da, her şeye maydanoz sosyal medyaya değil, Maliye Bakanlığı'na, İstanbul Defterdarlığı Vergi Dairesine düşer mesela..
Sahi, Sayın İstanbul Defterdarı, Sizi tanımıyorum ama, bugüne dek hiç İnfluencer vergisi tahakkuk ettirdiniz mi, bu milyarlar dönen ortamdan?. Ya da İnfluencer'a kesilmiş fatura gördünüz mü?.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar