MEDYA KÖŞESİ

Bu haydut düzene neden müdahale edilmiyor...

"Merdivenaltı"nda, "duvar dibi"nde kurulmuş sahibi ve çalışanı belli olmayan internet siteleri ve sosyal medyadaki "meczup", "tetikçi" ve "hain tipler"in durdurulmalı... Bu haydut düzene "dur" denilmeli...

Bu haydut düzene neden müdahale edilmiyor...

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, "merdivenaltı"nda, "duvar dibi"nde kurulmuş sahibi ve çalışanı belli olmayan internet siteleri ve sosyal medyadaki "meczup", "tetikçi" ve "hain tipler"in durdurulması için yasa çıkarılması çağrısı yaptı...

İnternet Medyası Derneği'nin geçtiğimiz yıllarda hazırlayıp hükümete sunduğu yasa taslağını kanunlaştırma çağrısı yaptı.

"Her gün merdiven altında, duvar dibinde kurulmuş isimsiz sitelerde, sosyal medyada meczup, tetikçi, hain tiplerin açtığı hesaplarda, yüzlerce, binlerce insan hakarete, iftiraya uğruyor, tehdit ediliyor" diyen Kemal Öztürk, şöyle devam etti:

BİLEREK, İSTEYEREK, BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR

"Namuslu insanların ailelerine, şahsiyetine, onuruna saldırıyorlar. Sahte belgeler, dosyalar, kurmaca ifadelerle bir kanunsuzluk, bir haydut düzeni kurulmuş internette. Sosyal medya bunun tetiği görevini görüyor. İnsanların hayatlarını karartmak, ekmeğinden işinden etmek, itibarsızlaştırmak ve geleceğini söndürmek için taammüden saldırıyorlar. Bilerek, isteyerek, bilinçli bir şekilde yapılıyor bu."

HERKES SALDIRIYA MARUZ KALIYOR

Sadece yazarlar, gazeteciler değil, bu ülkenin en önemli siyasetçileri, bürokratları, devlet adamlarının da bu tiplerin saldırısına uğradığını belirten Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk,  "Ne acıdır ki, bu iftiraları atan insanları kimin desteklediği, kimin para verdiği ya da teşvik ettiği de çok konuşuldu. Tüm bunlar bilinmesine ve konuşulmasına rağmen müdahale eden olmadı. İnsanlar çaresizlik ve korku içinde, kendisine sıra gelmesin diye dua etti sadece" dedi.

NEDEN BU HAYDUT DÜZENE MÜDAHALE EDİLMİYOR?

"Normal düzende cinayete neden olacak hakaret ve iftiralar sosyal medyada nasıl oluyor da rahatlıkla yapılabiliyor? Neden bu haydut düzene müdahale edilmiyor?" diye soran Kemal Öztürk, Hadi Özışık'ın başkanlığını yaptığı İnternet Medyası Derneği'nin geçtiğimiz yıllarda hazırlayıp hükümete teklif ettiği kanun taslağını hatırlatan Kemal Öztürk şöyle devam etti:

"O TASARIYI KANUNLAŞTIRMAK ŞART OLDU ARTIK"

"Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş ve Bülent Arınç bakanlıkları döneminde bu çalışmaya destek vermişti. Kanun alt komisyona kadar geldi. Ancak dönemin bitmesiyle kadük oldu. O kanunun tasarısını yenilemek, sosyal medyadaki kanunsuzluğu da ortadan kaldıracak şekilde yeniden düzenlemek ve kanunlaştırmak şartı oldu artık."

"BU TALEBİMİZİ DİKKATE ALIN LÜTFEN..."

Kemal Öztürk yazısını şu çağrı ile bitirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve medyadan sorumlu Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un, Adalet Bakanımız'ın bu konuyu gündemlerine almasını ve hepimizi etkileyen bu çirkin sistemi kanuni düzenlemeyle değiştirmesini arzu ediyoruz.
Bir yazar olarak, gazeteci olarak ve bir vatandaş olarak, benim gibi düşünen binlerce insanın talebini lütfen dikkate alınız."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum