TİRAJ

Bu düşüş Fatih Altaylı'yı götürür

Promosyon bitti, Habertürk tepetakla aşağıya indi. 18-24 Mayıs tarihleri arasıntaki tiraj raporu Habertürk iaçısından içler acısı...

Bu düşüş Fatih Altaylı'yı götürür

GAZETECİLER.COM - Hızlı başladı  Fatih Altaylı'nın yönetimindeki Habertürk gazetesi. Herkes "Gazetesini değiştirme Hürriyetini kullanacaktı." Öyle de oldu bir süre. Habertürk yaptığı çıkışla, Türkiye'nin 5. büyük gazetesi olmayı başardı.

Promosyon bitti, Habertürk için de iniş başladı. Yeni promosyonlar ne kadar etkili olacak bilmiyoruz ama, bu hızlı düşüş devam ederse, Fatih Altaylı'ya yol görünecek gibi.

18 - 24 Mayıs tarihli tiraj raporu öyle diyor çünkü.

Zaman tartışmasız lider... 1 milyona doğru tiraj alıyor. 18-24 Mayıs tarihleri arasında Zaman'ın artışı 9 bin 894. Zaman'ı takip eden Posta 7 binlik düşüşle haftayı kapattı. Hürriyet'teki erime durdu, geçen haftanın karı 8 bin 980.

Sabah bir ara Hürriyet'i yakalamıştı, hatta geçmişti. Ama zaman Sabah'ın aleyhine işliyor. 18-24 Mayıs tarihleri arasındaki kayıp 15 bin 500 civarında.

Tiraj raporundaki sıralamaya baktığımızda 5. sırada Fotomaç görülüyor. Ufak çaplı tiraj kaybına rağmen, Fotomaç  218 bin satışla 5'ciliğe yükseldi. Habertürk ise bir sıra geriye kayarak 6. sıraya oturdu. Ve tabii çok büyük bir kayıpla... Habertürk'in 18-24 Mayıs tarihleri arasındaki kaybı tam 65 bin.

Habertürk'ün gerisine düşen Milliyet ise, az kayıpla haftayı kapattı. Milliyet'le Habertürk arasında bin kişilik tiraj kaldı. Vatan karda, kaybı yok çünkü. Akşam yine öyle, ufak çaplı bir kıpırdama var.

Diğer küçük gazeteler de küçük kayıplarla ya da küçük kazançla haftayı kapattı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 4 yorum