REKLAM

Bu da "tecavüz"ün reklamı

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, oyuncak devi Hasbro'nun tecavüz çağrışımlı reklam filmini yerden yere vurdu...

Bu da "tecavüz"ün reklamı

Yılbaşı yaklaşırken, yılbaşı temalı reklamlarda da bir hayli artış görülüyor...

Ancak oyuncak devi Hasbro'nun internet üzerinden yayınlanan reklamı ortalığı karıştırdı...

Sabah Yazarı Yüksel Aytuğ da, Hasbro'nun ismini vermedi ancak, "tecavüzün reklamını yapmak"la suçladı.

BU DA TECAVÜZÜN REKLAMI

Sosyal medya üzerinden yayınlanan bir reklam filmi var. Oyuncak firması, 'Yılbaşında evde oturup bizim oyunlarımızı oynayarak eğlenin' demek istiyor ama bunu 'Yılbaşında dışarıda eğlenmeye kalkarsanız, tecavüze uğrarsınız' mesajı üzerinden yapıyor.

Fonda Nuri Alço'nun eski Yeşilçam filmlerindeki tecavüz sahnelerine eşlik eden müzik çalıyor. Taksicisinden garsonuna, tuvalet görevlisinden vestiyer görevlisine kadar neredeyse tüm esnaf, yılbaşı gecesinde gelen müşterilere 'tecavüz etmek için' sabırsızlanıyor. Kimi "Gevşeyeceksiniz" diyor, kimi "Siz de zevk almaya bakın..."

İşte o mesajlar:

Taksici: "Yılbaşı trafiği diye bir şey var. Taksimetre ne mi yazar? Biliyorum ama söylemem. Duyunca sen de bi hoş olacaksın."

Vestiyer görevlisi: "Yılbaşında palto ile alamıyoruz. Fişi kesiyoruz, nakit alıyoruz. (Bu arada ayıp bir el hareketi yapıyor) Alabildiğimiz kadar alıyoruz.
Üstündekileri verince sen de gevşeyeceksin."

Garson: "Yılbaşında mönümüz fiks, fiyatlarımız ciks. Grupla geleceksen (ellerini şehvetle ovuşturuyor), eh biz de sana bi güzellik yaparız tabii... Hesabı görünce sakın korkma. (Bıyıklarını burup diliyle dudağını yalıyor) Sen de zevk alacaksın. "

Tuvalet görevlisi: "Yiyeceksin, içeceksin, illa ki buraya geleceksin. Bozuğun yoksa, tüm vereceksin. Mecbur... Sen de seveceksin. Hah hah haaa!.."

DJ: "Yılbaşında ne mi çalacağım? Boş versene, ne yapacaksın? O saatte o kadar giyinmişsin, eve mi döneceksin yani? Sen de eğleneceksin. Bi şekilde..." Sonunda Tecavüzcü Coşkun (Göğen) çıkıp elleriyle 'gel gel' işareti yaparak reklama tüy dikiyor: 'İlla ki...'

Tamam, yılbaşını fırsata çevirmek isteyen kötü niyetli esnaf da var. Ama bu reklamın neresinden tutsam elimde kalıyor. Kadınların aşağılanmasına mı yanayım, tecavüzün sıradanlaştırılmasına mı, yoksa esnafın tümden karalanmasına mı? En tehlikeli tarafı da, insanları eve kapanmaya, içe dönmeye teşvik etmesi. Oysa ekonominin çarklarının işlemesi, ticaret hayatının hareketlenmesi, morallerin yüksek tutulması için şimdi insanların dışarı çıkma zamanı...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum