GÜNCEL

Bu ay ortasında tamam! Muharrem Sarıkaya detayları yazdı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara'da kulislerde kurulacak yeni partilerin kadrolarında kimlerin yer alacağının belli olmasının ardından 'Kimden daha çok koparır?' hesabına odaklanıldığını belirtti ve partisinin çerçevesini netleştiren Davutoğlu'nun iki hafta içinde kuruluş dilekçesini vereceğini açıkladı.

Bu ay ortasında tamam! Muharrem Sarıkaya detayları yazdı

Ahmet Davutoğlu yeni parti için son hazırlıkları yapıyor. Partisinin çerçevesini netleştiren Davutoğlu, iki hafta içinde  dilekçesini verip tabelasını asacak. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Davutoğlu ekibindeki isimlerin AK Parti’de siyaset yapmış, akademik kimliği de olan isimler olduğunu belirtti ve yeni parti hazırlıklarına ilişkin detayları okuyucuları ile paylaştı.

BU AY ORTASINDA TAMAM

Kurucularıyla kampa giren ve partinin çerçevesini netleştiren Ahmet Davutoğlu, en geç iki hafta içinde partisinin kuruluş dilekçesini verip tabelasını asmış olacak.

Davutoğlu ekibinde yer alan kadroların görünen yüzü daha önce AK Parti’de siyaset yapmış, “Hocanın okumuş kadrosu” diye de bilinen, akademik kimliği de olan isimler.

Buna milliyetçi kesimden bazı etkin isimlerin de eklenmesiyle, "daha çok AK Parti’nin sosyolojik tabanını hedefleyen, liberal milliyetçi-muhafazakar çizgiye" oturmuş

Bununla birlikte “Geçmişte CHP ve HDP’de de siyaset yapmış kişilerin katılımıyla, sola da yelpazesini açmış, gayrimüslimlerin de arasında bulunduğu geleceği planlayan, günün gerçekliliğine uygun politika üreten Özalist yapıdan” söz ediliyor

Hedeflerini açıklarken, “Gidecek başka yeri kalmamış, ekonomik ve politik zorluklar arasında sıkışmış, kimlik sorunu ile de boğuşan kesimlere umut olmak istiyoruz” cümlesi hedef kitleyi tarif ediyor.

Ali Babacan ile birlikte parti kurmayı istemiş olmalarına karşın, bunun gerçekleşmemiş olmasından da çok mutsuz değiller.

Tam tersine, hem Türkiye’nin her bir yerinde hemen örgütlenmesini tamamlayacak kadrolara sahip olmanın, hem de siyaset geçmişi olanlara yeni isimlerin de katılmış bulunmasının rahatlığı içindeler.

Tabelayı da bu güven içinde bu ayın ortasına doğru asmakta kararlılar.

En geç bu ayın ortasına kadar partinin tabelasını asacaklarını belirtirken, program yazımının tamamlandığını bildirdiler.

Kurucular kurulu sayısının 100 üzerinde olacağını, program yazımı bitmiş olmasına karşın, her bir sayfasında kurucuların imzasının bulunmasına özen gösterdikleri için işlemlerin geciktiğini belirttiler.

Bazı isimlerin kamuoyuna sızmış olmasından rahatsız olmuşlar ama sürpriz isimlerin olduğunu belirtmekten de kaçınmadılar

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar