MEDYA KÖŞESİ

Bu acıklı sırıtışın sebebi teşhir hastalığı! Fuat Uğur yazdı

Aydın Doğan'a yakınlığı ile bilinen Ertuğrul Özkök'ün, Demirören ailesi ile birlikte çektirdiği ve büyük tepki çektiği fotoğrafa Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'dan da eleştiri geldi.

Bu acıklı sırıtışın sebebi teşhir hastalığı! Fuat Uğur yazdı

Teşirciliğin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyleyen Uğur, bugünkü köşesinde Özkök'ün çektirdiği fotoğrafı yayımlayarak , "Alttaki fotoğrafa bakın. Orada bulunanların arasına yandan çark ederek eklemlenmiş, sırıtarak 32 porselen dişini gösteren kişiyi dikkatlice inceleyin. Siz olsanız ne düşünürsünüz?" diye sordu.

FUAT UĞUR'UN YAZISI

Biliyorsunuz teşhircilik bir hastalık.
Bu hastalığı film ve karikatürlerde karton karakterler olarak biliriz. Genellikle de gülünçleştirilirler. Uzun bir pardösü giymiş sapığın, ıssız ve kuytu köşelerde kadınların karşısına çıkıp önünü açmasıyla atılan korku çığlıklarından haz alma duygusu olarak tanımlanır.
Bu bilgi buzdağının görünen yüzü.
Aslında, teşhircilik hayatın her alanında gözlemlenen bir hastalık. Bir varoluş sebebi kimi insanlar için. Kendini bıkmadan gösterme ve odağa alma, “Ben, ben, ben” diye sayıklama hâlleri, her şartta yıkılmadan ve gerektiğinde top gibi yuvarlanarak yeniden ayağa kalkma yeteneği, sınırsız yalakalık yapma potansiyeli, “Gelene ağam, gidene paşam” sahteciliği, hep “Ben de oradaydım” deme takıntısı ve en mühimi de ünlü, vazgeçilmez, sevilir olma hastalığı.
Teşhirci, ona bu imkânı sağlayanların kulu kölesi olarak başlar işe ve sonra gerektiğinde şantajını da yapar. Sırf patronları istediği için, taammüden cinayetlerin ve ölümlerin bizatihi sebebi olabilir ama hayatına hiç arkasına bakmadan kaldığı yerden devam eder. Ölümüne sebep olduklarının mezarına gidip helâllik bile ister. Öyle ki onun kışkırtmasıyla gazeteci öldüren katilleri “yalnız kurt” olarak niteleyip sütten çıkmış ak kaşık yaptığı vakidir.
Kısaca teşhir ve görünür olma saplantısı ileri derecede bir uyuşturucu bağımlısı hâline getirmiştir onu.
Yoksa yaşayamaz.
Adam para kazanmıştır, deveyi hamuduyla götürmüştür ama eğer gazetelerde yazısı, fotoğrafı, televizyonlarda görüntüsü çıkmazsa hayat ona zindan olur. O yüzden bu adama “Bak kardeşim, patronun değişmiş, edebinle istifanı ver, çek git. Yoksa kapının önüne konulacaksın” dediğin zaman şaftı kayar, tüm cıvataları atar. Çünkü çuvalla para kazanıp servet yapsa da yeterli değildir onun için.
Zira kendini göstermezse önce ruhen, sonra da fiziken ölür.
İşte teşhircilik budur ve kesinlikle bir hastalıktır. Tedavi edilmelidir.
Alttaki fotoğrafa bakın. Orada bulunanların arasına yandan çark ederek eklemlenmiş, sırıtarak 32 porselen dişini gösteren kişiyi dikkatlice inceleyin. Siz olsanız ne düşünürsünüz?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar