GÜNDEM

Böyle skandal görülmedi! Çocuk kitabında tecavüz hikayesi

Musa Dinç'in, Gül ve Düşün adlı çocuk kitabında tecavüz hikayesine yer vermesine Gazeteci Batuhan Çolak, "Bu nasıl bir sapkın hayal ürünü, bu nasıl bir manyaklık!" dedi. Eğitim Bir Sen de suç duyurusunda bulundu.

Böyle skandal görülmedi! Çocuk kitabında tecavüz hikayesi

Musa Dinç'in, Gül ve Düşün adlı çocuk hikaye kitabında tecavüz olayını işlemesi skandalı tepki çekti.

Kitapta, tilkinin sinirlendiği boz ayıya tecavüz etmesi detaylarıyla anlatılırken; tecavüzü gerçekleştiren tilki ise olaydan sonra iyi bir iş yapmış gibi gösteriliyor. Tecavüze uğrayan boz ayı da bekaretini kaybetmiş ve kimsenin yüzüne bakamayacak bir şekilde yansıtılıyor.

Gazeteci Batuhan Çolak da  twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İnanılır gibi değil. Bu nasıl bir sapkın hayal ürünü, bu nasıl bir manyaklık!" Çocuk kitabında; ayı tilkiye sinirlendiği için onu cezalandırma planı yapıp tecavüz ediyor!" şeklinde konuştu.

Çolak, kitabın tam 4 baskı yaptığını hatırlatarak "Yetinilmemiş imza günleri düzenlenip çocuklara pazarlanmış!" dedi.

Eğitim Bir Sen'den suç duyurusu

Eğitimciler Birliği Sendikası'ndan yapılan açıklamada da "Müstehcenlik içeren sözde çocuk kitabının yazarı ve yayınevi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yüz kızartıcı ifadeler içeren ‘Gül ve Düşün’ isimli skandal kitap için Millî Eğitim ve Kültür ve Turizm bakanlıklarına yazı gönderdik." ifadelerine yer verildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar