GÜNDEM

Böyle habercilik olur mu? Kübra Par o haber sitelerine çattı

Habertürk yazarı Kübra Par, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı bir konuşmayı “AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile yanıt verdi.” diyerek veren haber sitelerini eleştirdi.

Böyle habercilik olur mu? Kübra Par o haber sitelerine çattı

Habertürk yazarı Kübra Par kopyala yapıştır yapan haber sitelerini topa tuttu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in konuşmasını “AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile yanıt verdi.” diyerek veren Cumhuriyet, ODA TV, Sputnik, Yeniçağ, Birgün, Halk TV, Tele 1. haber sitelerini örnek gösteren Par, "Türkiye’de pek çok haber sitesi kopyala yapıştır haberciliğe öylesine alıştı ki, ilk kaynakta maddi bir hata varsa hepsi aynı hatayı tekrar ediyor." dedi.

Böyle habercilik olur mu?

Dün kimi haber sitelerinde AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in Meclis’te kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı bir konuşma gündem oldu.

Zengin’in “AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de” sözünü eleştirmek üzere yazılmış haberlerdi bunlar.

O sözlere dair yorumumu söyleyeceğim ama ondan önce takıldığım başka bir şey var.

Cumhuriyet, ODA TV, Sputnik, Yeniçağ, Birgün, Halk TV, Tele 1... İlk hangisinde çıktı bilmiyorum ama hepsi aynı haberi kopyalayıp yapıştırmış...

Ve haber şu cümlelerle başlıyor: “AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile yanıt verdi.”

Kadın cinayetlerini gündeme getiren vekil kim? O ne söylemiş? Niye söylemiş? Tartışılan konu tam olarak neymiş? Haberde bulmak mümkün değil...

Güya kadın hakları için yazılmış haberde kadının adı yok!

Bu haberi yazan gazeteci arkadaşlarımız ve ardından kolaya kaçıp kopyala yapıştır yapan diğer sitelerin editörleri, yöneticileri Özlem Zengin’i sıkıştıralım derken Meclis’te konuyu gündeme taşıyan diğer kadın milletvekillerine haksızlık ettiklerinin farkındalar mı?

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum