KULİS

Bomba kulis! Ahmet Hakan Hürriyet'in başına geçiyor mu?

"Hürriyet'in başına kim geçecek?"sorusunun cevabı merak edilirken Aydın Doğan'ın bir süre önce Ahmet Hakan'a Hürriyet'in başına geçmesini teklif ettği ortaya çıktı. Peki Ahmet Hakan ne dedi?

Bomba kulis! Ahmet Hakan Hürriyet'in başına geçiyor mu?
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER)

Uzun süredir Hürriyet'in başına yeni bir genel yayın yönetmeni geleceği konuşuluyordu. Çeşitli isimler telaffuz edilmiş hatta geçen hafta Oray Eğin böyle bir tekliften bahsetmişti.

Gazeteciler.com olarak edindiğimiz bilgiye göre Oray Eğin'in bir süre önce yazdığı bu teklif iddiası doğru bir bilgiye dayanıyordu ve Aydın Doğan Ahmet Hakan'a Hürriyet'in genel yayın yönetmenliğini teklif etmişti. 

Ahmet Hakan ise, Aydın Doğan'ın "Hürriyet'in başına geç" teklifini reddetti.

Aslında her şey Doğan ailesinin kendi arasında yaptığı bir toplantıda başlamıştı.Burada Vuslat Doğan Sabancı Hürriyet'in yayın yönetmeni Sedat Ergin'in yeterince iyi bir gazete yapamadığını, gazetenin kimliksizleştiğini ve bir değişiklik yapmak gerektiğini söyledi.

Aynı kanatte olan Aydın Doğan kızına bir önerisi olup olmadığını sordu.
Vuslat D. Sabancı "Düşük profilli bir yayın yönetmeni getirelim. Gazeteyi onun üzerinden ben yapayım" teklifini getirdi.

Aydın Doğan buna şiddetle itiraz etti.

Bunun üzerine çeşitli isimler üzerinde duruldu ve nihai teklifi Aydın Doğan yaptı: "Ahmet Hakan'ı yayın yönetmeni yapalım".

Önce itirazlar yükseldi ama Aydın Doğan gerekçesini açıkladı:

"Bize çok bağlı. Kıvrak bir zekası var. Durumlara kolay adapte oluyor. Üstelik de iktidara yakın. Aynı kökenden geliyor. İktidara destek veren kişilerle iyi diyalogları var. Benimle de çok vakit geçiriyor. Sık sık buluşup tavla oynuyoruz, konulara yaklaşımımı ve sıkıntılarımı herkesten daha iyi biliyor ve anlıyor"

Babanın bu teklifi kabul gördü ve ailenin Cumhurbaşkanı ile diyaloğu olan üyesine bu fikri Cumhurbaşkanı ile paylama görevi verildi.

Ancak Cumhurbaşkanı kendisine iletilen bu değişiklik meselesine hiç ilgi göstermedi.

Alınan yanıt "Hürriyet'in başına kimin geleceği bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren 2023 hedeflerine, Türkiye'nin hamlelerine destek verilmesidir. Biz sizin işinize karışmayız" mesajı geldi.

Daha nöce Hürriyet'in yayın yönetmenliğine Enis Berberoğlu'nun getirilmesi konusunda fikrini söylemekten kaçınmayan dönemin Başbakanı bu kez meseleye ilgi göstermedi.

Bunun üzerine Aydın Doğan Ahmet Hakan'ı çağırdı ve "Hürriyet'in yayın yönetmeni olmanı istiyorum" dedi.

Teklif Ahmet Hakan'ı sevindirmekle beraber panikletti de.

Aydın Doğan'dan düşünmek için süre istedi.

Konuyu önce yakın çevresi ile paylaştı.

"Çok iyi bir teklif ama bu dönemde nasıl yayın yönetmenliği yapılır ki! Kimseyi eleştiremiyorsun. İktidarı eleştirmek zaten mümkün değil ama CHP'yi de MHP'yi de eleştiremiyorsun. Bu kamplaşmada hareket kabiliyeti kalmıyor. Üstelik benim keyfim de çok yerinde. 11'de yataktan kalkıyorum. Sağa sola takılıyorum. Patronla aram gayet iyi. Sorumluluğum yok. Yazarlığımın zirvesindeyim. Bu teklifi kabul edersem rahatım kaçacak. Ayrıca başarısız olursam yazarlığım da zarar görecek." diye fikrini paylaştı.

Yakınları ise bu teklifin kabul edilmesi gerektiğini söylediler.

Bu noktada teklif dışarıya sızdı ve Oray Eğin tarafından duyuruldu.

Ahmet Hakan ise arkadaşı olan gazetecilere "Seni Hürriyet'e transfer edeceğim" diyerek takılmaya başladı ama aynı zamanda AK Partiye yakın dostaları ile konuyu paylaştı. Oradan da "Kabul et. İktidarla aranızı düzeltirsin nasıl olsa" telkinleri geldi.

Ancak Ahmet Hakan düşündü taşında ve en sonunda bir kaç gün önce Aydın Doğan'a teklifi kabul eedemeyeciğini, gerekçeleri ile bildirdi. 

ÇOK OKUNANLAR