GÜNDEM

Bob Dylan, Nobel sessizliğini bozdu

Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Bob Dylan, sessizliğini günler sonra bozdu ve ödül törenine katılmak istediğini açıkladı

Bob Dylan, Nobel sessizliğini bozdu

İsveç Kraliyet Bilim Akademisinin "Nobel Edebiyat Ödülü"ne layık gördüğü ancak kendisiyle iletişime geçemediğini açıkladığı 75 yaşındaki Amerikalı müzisyen Bob Dylan, sessizliğini günler sonra bozdu.

İngiliz gazetesi The Daily Telegraph'a mülakat veren Dylan, "Eğer gitme imkanım olursa ödül törenine katılabilirim." dedi. 

Dylan'ın açıklaması, İsveç basınında "flaş" ibaresiyle duyuruldu. İsveç basınında, bu açıklamanın daha fazla kafa karışıklığına yol açabileceğine ilişkin yorumlara da yer verildi.

SESSİZLİĞİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Bob Dylan, 2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandığının açıklanmasının ardından günler geçmesine rağmen ne onu ödüle layık gören akademi ile iletişime geçmiş ne de törene katılıp katılmayacağına dair bir işaret vermişti.

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi Daimi Sekreteri Sara Danius, iki hafta önce devlet radyosu SR'ye yaptığı açıklamada, Dylan ile iletişime geçme çabalarının sonuç vermediğini bildirmişti.

Danius, "Artık bir şey yapmıyoruz. En yakın ortaklarını aradım. Şimdilik bu kadarı yeter." ifadelerini kullanmıştı.

İLK İŞARETİ KİTAP TANITIM YAZISINDA VERMİŞTİ

Bob Dylan, Danius'un açıklamasının ardından kendisine ait internet sitesine eklenen yeni kitabının tanıtım yazısında, "Nobel Edebiyat Ödülü kazananı" ifadesine yer vermişti. Bu durum, Dylan'ın ödülü kabul ettiği şeklinde yorumlanmıştı.

NEDEN NOBEL VERİLDİ?

Dylan'ın, "Amerikan müziğinde yeni bir şiirsel anlatım oluşturduğu için" Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldüğü açıklanmıştı. Ödülü reddetmezse 8 milyon İsveç kronunun (yaklaşık 3 milyon lira) sahibi olacak Dylan'a, Alfred Nobel'in ölümünün 120. yılına rastlayan 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek törende diploma ve altın madalya da verilmesi öngörülüyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar