GÜNCEL

BM'den Milliyet’e onur mesajı

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Twitter hesabından “Hoş geldin Milliyet” mesajını paylaştı. Bu mesajın nedenini gazete yazarlarından Güneri Cıvaoğlu, bugünkü köşesinde anlattı.

BM'den Milliyet’e onur mesajı

"Milliyet’i bir kez daha onurlandıran çok önemli bir gelişmeyi yazmak istiyorum" diyen gazete yazarlarından Güneri Cıvaoğlu, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin geçtiğimiz gün Twitte rhesabından “Hoş geldin Milliyet” mesajı paylaştığını söyleyerek bunun nedenini okurlarıyla paylaştı:

BM Kadın Birimi’nin “kadın hakları ve eşitlik konusunda çalışmalar yürüten ‘küresel medya birliğine’ Milliyet’in de dâhil edildiğini” küresel boyutta açıklıyordu mesaj. Dünyada 80 dolaylarında ülkenin yayınları “küresel medya birliğine” dâhil. Milliyet ise Türkiye’den tek üye gazete. “Media Compact” sürdürülebilir kalkınma amaçları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda aktif rol oynayan -dünya- medya kuruluşlarından oluşmakta.

Milliyet’in 25 Kasım 2019 Pazar günkü sayısının birinci sayfasını köşeme aldım. Erkek şiddetine uğramış kadınlarımızın yüzlerinden oluşan bir kadın yüzü “BOYUN EĞME” başlığı altında yansıtılmıştı. Duygu yüklü bir sanat yapıtıydı bu. BM Kadın Birimi Küresel Medya Birliği de o sayfadan etkilenmiş olmalı. Elbette Milliyet’in ilkeli yayın politikasında “cinsiyet eşitliği ve kadının sürdürülebilir kalkınma amaçlarına eşit katkısını” yansıtan çok sayıda başka örnekler de var. Öte yandan... Gurur duyduğumuz olay, Milliyet’e aynı zamanda sorumluluk da yüklemekte. Kadın ve kız çocuklarının güçlenmesi adına çabalarımız daha yoğun, daha etkili sürecek. 25 Kasım 2019’daki o etkileyici 1. sayfayı yapan Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı liderliğindeki Milliyet Yazı İşleri’ni kutluyorum. Milliyet’in genlerindeki çağdaşlığı bilinçle sürdürüyorlar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar