DİZİ DÜNYASI

Biz izlediğimizle kalalım! Asgari ücretin 160 katı para kazanıyorlarmış!

Engin Altan Düzyatan, Kurşun dizisinin final yapma kararı almasının ardından bir yıl ekranlara ara verecek. Diriliş Ertuğrul da fırtınalar estiren Düzyatan yeni dizisinde seyirciye pek de inandırıcı gelmemiş olacak ki böyle bir karar verildi. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da ABD'deki dizileri örnek gösterdi ve Düzyatan'ın aldığı kararın doğru fakat gecikmiş bir karar olduğunu belirtti.

Biz izlediğimizle kalalım!  Asgari ücretin 160 katı para kazanıyorlarmış!

Fox'taki Kurşun dizisi reytinglerde çakılınca dizi için final kararı verildi. Dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan da bir yıl televizyon dizilerinden uzak duracağını açıkladı.Sabah yazarı Yüksel Aytuğ ünlü oyuncunun bu kararı Kurşun dizisinden gelen teklife evet demeden önce alması gerektiğini söyledi. Türk dizilerinde oyuncuların bir diziden  ayrılınca hemen başka dizide boy gösterdiğini söyleyen Aytuğ, "Ne yapsın adamlar? Su akarken küplerini dolduruyorlar." diyenlere de cevabı yapıştırdı:

İyi hoş da, onlar dizi ve reklamlardan bir ayda asgari ücretin 160 katı para kazanıyorlar. Bir yıl işsiz kaldılar diye üzülecek değilim yani...

Biraz unutulmak iyidir
Engin Altan Düzyatan'ın Burçin Terzioğlu ile başrolünü paylaştığı Fox'taki Kurşun dizisi, öngörülen reytinglere ulaşamadığı için final yapma kararı aldı. Bu sonuçta, Engin Altan Düzyatan'ın iki ay içinde Ertuğrul Gazi'den, salon beyefendisine dönüşmesinin seyirciye pek inandırıcı gelmemesinin de etkisi olduğuna inanıyorum.
Düzyatan, dizinin erken final yapması üzerine en az bir yıl televizyon dizilerinden uzak kalma kararı almış. Bence doğru ama gecikmiş bir karar. Keşke bu kararı Kurşun dizisinden gelen teklife evet demeden önce alsaydı. Hatta, Ertuğrul Gazi olarak yeni dizide bayrağı hakkıyla oğlu Osman Gazi'ye (Burak Özçivit) devredip ondan sonra bir köşeye çekilseydi daha şık ve yerinde olurdu diye düşünüyorum.
Baskın karakterleri birkaç sezon boyunca canlandıran oyuncuların mutlaka bir ya da iki sezon aşınan yüzlerine pansuman yapmak üzere geri çekilmelerinde fayda var. Ben ABD'deki dizilerde bir yapımdan ayrılıp hemen ötekine zıplayan oyuncu henüz görmedim. Bizdeyse ölen adam, daha kırkı çıkmadan hoop başka bir diziye kendini atıyor.
Şimdi diyeceksiniz ki, "Ne yapsın adamlar? Su akarken küplerini dolduruyorlar." İyi hoş da, onlar dizi ve reklamlardan bir ayda asgari ücretin 160 katı para kazanıyorlar. Bir yıl işsiz kaldılar diye üzülecek değilim yani...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar