KİTAPLIK

Bilgi Üniversitesi Toktamış Ateş'i unutmadı!

İstanbul Bilgi Üniversitesi kurucu üyelerinden, 2013 yılında kaybettiğimiz bilim insanı, gazeteci ve yazar Prof. Dr. Toktamış Ateş’in hayatı, “Suriçi’nde Bir Yaşam-Toktamış Ateş’e Armağan” adıyla kitaplaştırıldı.

Bilgi Üniversitesi Toktamış Ateş'i unutmadı!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve Cumhuriyet Tarihçisi Prof. Dr. Toktamış Ateş anısına "Suriçi'nde Bir Yaşam-Toktamış Ateş'e Armağan" adlı kitabı okurla buluşturdu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'nın, Ateş'in sağlığında yayınlamayı planladığı ancak yetişmeyen bu eserde, hem bir bilim insanı hem de yaşamını Suriçi'nde geçiren İstanbullu bir aydın olan Prof. Dr. Toktamış Ateş, sevdiklerinin gözünden anlatılıyor.

Ailesinden, yakın dostlarına; asker arkadaşlarından mahalledeki bakkala ve yemek yediği lokantanın sahibine kadar uzanan bir "muhip zinciri"nin hikayeleri, Ateş'in kendi el yazısı ile tuttuğu notlar ve fotoğraflarla zenginleşiyor.

DenemeAteş'in Suriçi'nde Bir Yaşam adını verdiği ama tamamlayamadığı hatıraları kendi el yazısından notlarla kitapta yer alıyor.

Prof. Dr. Toktamış Ateş'i akademisyen kimliğinin yanı sıra; kişiliği, yaşama sevinci, savunduğu dünya görüşü, düşünceleri, insani yanları ve diğer tüm özellikleri ile birlikte yeniden tanıma fırsatı sunan kitap, gelecek kuşaklara ve Ateş'in anısına bir armağan niteliği taşıyor.

ÇOK OKUNANLAR