GÜNDEM

Berhan Şimşek, Saygı Öztürk'e konuştu: Sözlerim tüm valilere değildi!

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında valilere militan ifadesini kullandığı için hakkında davalar açılan Berhan Şimşek ile yaptığı telefon görüşmesini aktardı.

Berhan Şimşek, Saygı Öztürk'e konuştu: Sözlerim tüm valilere değildi!

Şimşek'in ruhsatlı tabanca taşımak için neden başvuru yaptığının üzerinde durulması gerektiğini söyleyen Saygı Öztürk, Şimşek ile yaptığı telefon görüşmesini de yazdı. 

O görüşmede Berhan Şimşek, sözlerinin tüm valilere olmadığını ifade etti. 

İşte o ifadeler:

Berhan Şimşek, 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği yaptı. İndirimli ruhsatlı silah alma hakkı olmasına rağmen, silah almayan az sayıdaki milletvekili arasındaydı. Aradan 13 yıl geçtikten sonra Şimşek, silah ve taşıma ruhsatı alabilmek için valiliğe başvurdu, tıpkı saldırıya uğrayan GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ gibi. Şimdiye kadar silah almaya gerek bile duymamış olan eski milletvekillerinin şimdi tabanca almak için başvurma gereğini duyar hale gelmelerinin üzerinde durulmalı. “Hayırdır, ne oluyor size?” denilmeli.

Dün, Berhan Şimşek'i aradım. Kendisinin “Kral çıplak” dediğini belirtti. Kesinlikle terörle mücadele eden askere, jandarmaya, polise olumsuz bir sözünün olmadığını belirtti. “Hizmetini düzgün yapan valiye, kaymakama laf eder miyim? Onlar bizim değerlerimiz. Benim kastettiğim bir siyasi partinin sözcüsü gibi davranan, toplantılara bile diğer partilerin milletvekillerini çağırmayan valilere, kaymakamlaradır. Valilerin iktidarın değil, devletin valisi olması gerektiğini hatırlattım” dedi.

Berhan Şimşek de silahlanıyorsa, silahlanmanın boyutunu varın siz hesaplayın…

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum